Pasaulē dārgākajam auto riepas izgatavos Pirelli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirelli ir panākuši vienošanos par tiesībām izgatavot riepas pasaulē dārgākajam auto, 1962.gadda Ferrari 250 GTO, kas 2014.gadā izsolē tika pārdots par nedaudz vairāk kā 38 miljoniem dolāru.

Pirelli laboratorijās ir izstrādāta riepa Stelvio Corsa. Tā mats matā izskatās kā sešdesmitajos gados, taču ar jaunākajām tehnoloģijām un gumijas sastāvu tai ievērojami uzlaboti saķeres un nodiluma rādītāji.

Stelvio Corsa ir daļa no riepu kolekcijas Pirelli Collezione, kas radīta speciāli prestižiem vēsturiskajiem auto, tostarp riepa Cinturato CN72 Maserati vajadzībām, kā arī P7 un CN36 Porsche.

Foto: Publicitātes foto

Izstrādājot Stelvio Corsa, Pirelli inženieri izmantoja tos pašus parametrus, kas bija sešdesmito gadu speciālistu rīcībā. Tāpat noderīgas izrādījās Pirelli Fondazione arhīva fotogrāfijas riepas dizainēšanas procesā. Ražošanas process tikmēr bija tāds pats, kā ražojot ierobežota apjoma motoru sporta riepas.

Ferrari 250 GTO riepu izmēri ir 215/70 R15 98W priekšā un 225/70 R15 100W aizmugurē. Stelvio Corsa pieejamas tikai šādā izmērā, un nevienam citam auto tās izmantot nav ļauts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu