Neticami dārgās golfa mašīnītes Honkongā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kamēr pasaulē greznāko automobiļu ražotāji kāro ielīst turīgo ķīniešu maciņos, pārdodot viņiem dārgus limuzīnus un karstus sporta auto, Honkongā ir apdzīvots rajons, kur lielā cieņā ir golfa laukumos parasti sastopamās mašīnītes. Un tās nereti maksā vairāk nekā Tesla Model S vai Porsche Boxster, vai pat abi šādi auto, kopā ņemot.

Apmēram pusstundas prāmja brauciena attālumā no Honkongas centra atrodas dzīvojamais rajons Discovery bay (Atklājuma līcis), ko iecienījuši civilās aviācijas piloti, baņķieri un advokāti. Šeit uz divu joslu ielām mazās mašīnītes ir sastopamas kuplā skaitā. Tās ir ne tikai iecienīts pārvietošanās līdzeklis, bet arī labs investīciju objekts, jo

var tikt pārdotas pat par 2 miljoniem Honkongas dolāru jeb vairāk nekā 206 000 eiro.

Kādēļ šāda gaume? Tādēļ, ka šajā Honkongas rajonā privātie auto ir aizliegti, tāpēc bērnu vešanai uz skolu tiek izmantoti lēnie golferu auto. Turklāt Satiksmes departaments ir noteicis 500 šādu transporta līdzekļu limitu, kā dēļ mazās mašīnītes ir kļuvušas par luksusa preci, ko iegādāties, lai iznomātu citiem vai par augstāku cenu pārdotu tālāk, ziņo Bloomberg.

«Ja tev ir 2 miljoni Honkongas dolāru, ej un labāk nopērc golfa mašīnīti, nekā noguldi naudu bankā,»

sacījis nekustamo īpašumu aģentūras Century 21 Newcourt Realty direktors Bils Čans.

Savienotajās Valstīs golfa mašīnīti var iegādāties par apmēram 8000 eiro. Discovery Bay iedzīvotājiem šāda spēkrata iegāde gan sanāk krietni dārgāka. Pirmkārt, licenci golfa mašīnītes turēšanai var iegūt tikai cilvēks, kam Atklājuma līcī ir īpašums, un otrkārt - pašu mašīnīšu tirdzniecība netiek regulēta, tādēļ arī cenas mēdz būt visdažādākās. Pat

divkārt pārsniegt Tesla Model S vai Porsche 718 Boxster cenu, kas Honkongā ir aptuveni 1 miljons Honkongas dolāru

.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/ScanPix

Kā raksta Bloomberg, Discovery Bay iedzīvotāju vidū golfa mašīnītes ir ārkārtīgi populāras arī tādēļ, ka te diži nav iespēju ko iegādāties, ja ir lieki 2 miljoni. Vēl viena māja katrā ziņā tāpat nesanāk, jo privātmājas te maksā robežās no 800 000 līdz vairāk nekā 8 miljoniem dolāru, norāda kompānijas Jones Lang LaSalle Ltd. tirgus izpētes eksperts Deniss Ma.

Jāteic gan, ka Discovery Bay ne labprāt atklāj, cik samaksājuši par saviem braucamajiem. Kāda sieviete, kas savā mašīnītē krāmējusi iepirkumus, Bloomberg gan atklājusi, ka savu

spēkratu pirms vairāk nekā 10 gadiem iegādājusies par aptuveni 600 000 Honkongas dolāru

jeb 62 tūkstošiem eiro. Toreiz strauji kāpušas nekustamo īpašumu cenas un viņa nospriedusi, ka tas būs labs ieguldījums, kas izrādījusies taisnība. «Tiesa gan, tas ir kā braukt ar zāles pļāvēju,» viņa atzinusi.

Kā minēts, golfa mašīnītes var arī nomāt, un maksa par to ir aptuveni 800 - 1000 eiro mēnesī. Tas ir apmēram tikpat, cik jāmaksā par tā dēvēto nanodzīvokļu 18 kvadrātmetriem. Pēc Jones Lang LaSalle eksperta teiktā, tie ir aptuveni 800 - 1200 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu