Foto: Putins turpmāk brauks Rolls-Royce līdzīgā limuzīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/ScanPix. TVNET kolāža

7.maijā Maskavā norisinājās ilggadējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas ceremonija, kurā pretēji iepriekš prognozētajam ielās pirmo reizi izbrauca arī jaunais, oficiālais valsts galvas limuzīns.

Par Krievijas Federācijas pirmās personas jauno automobili zināms, ka tas ir 6,62 metrus garš, 2 metrus plats un 1,695 metrus augsts, bet tā klīrenss ir 200 milimetri.

Auto ir apgādāts ar hibrīdsistēmu, kurā ietilpst 4,4 litru V8 benzīna motors ar 600 zirgspēkiem un elektromotors,

kas var pildīt ģeneratora funkcijas. Hibrīddzinēja vilkme pilnpiedziņas sistēmai tiek novadīta caur Maskavā bāzētā firmā KATE izstrādātu deviņu pakāpju automātisko transmisiju.

Projekta Kortež ietvaros radītais auto pārstāv Aurus zīmolu un nodēvēts par Senat. Bez tā laika gaitā tiks izlaisti arī cita izmēra un tipu auto, tostarp apvidnieki un miniveni dažādās konfigurācijās. Šīs modeļu saimes esot paredzēts dēvēt attiecīgi par Arsenal un Komendant.

Plānots, ka Aurus automobiļi būs pieejami arī brīvā tirdzniecībā. Senat saimes sedanu un limuzīnu pārdošana sākšoties šā gada vasaras beigās. Kad pārdošanā nonāks minivens, netiek precizēts, taču pēdējie būšot apvidnieki, ko varēs iegādāties 2019.gada nogalē.

Lielajā dienā, kad Putins prezidenta amatā stājās jau ceturto reizi, viņš savā jaunajā limuzīnā nobrauca aptuveni 200 metrus.
Aurus Senat (augšā) un Rolls-Royce Phantom (apakšā)
Aurus Senat (augšā) un Rolls-Royce Phantom (apakšā) Foto: Sputnik/ScanPix. TVNET kolāža
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu