«General Motors» un Dienvidkorejas valdība vienojas par struktūrvienības «GM Korea» glābšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) un Dienvidkorejas valdība vienojušies par vairāku miljardu dolāru vērtu glābšanas programmu grūtībās nonākušajai uzņēmuma Dienvidkorejas struktūrvienībai, ceturtdien paziņoja valsts valdības pārstāvji.

Šā gada sākumā «GM Korea» paziņoja par plāniem slēgt vienu no četrām Dienvidkorejas rūpnīcām Gunsanā un likvidēt aptuveni 2000 darba vietu, izraisot ilgstošus darbinieku streikus un sarunas ar varasiestādēm.

Kompānijas darbinieki un vadība pagājušajā mēnesī vienojās par darba vietu saglabāšanu, kā arī sociālo maksājumu samazinājumiem un atalgojumu iesaldēšanu.

Savukārt ceturtdien publiskotajā paziņojumā teikts, ka GM savā struktūrvienībā iepludinās 6,4 miljardus dolāru (5,3 miljardus eiro), bet Dienvidkorejas valstij piederošā banka «Korea Development Bank» ieguldīs vēl 750 miljonus dolāru (631,3 miljonus eiro).

GM šobrīd pieder 77% «GM Korea» akciju, «Korea Development Bank» īpašumā ir 17% akciju, bet pārējā akciju daļa pieder Ķīnas «SAIC Motor».

«GM Korea» tika izveidota, par pamatu izmantojot 2000.gadā bankrotējušu autoražotāju «Daewoo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu