Gandrīz 1000 kilometru ar vienu uzlādes reizi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tesla Motors ne reizi vien nācies uzklausīt kritiku par nespēju savlaicīgi laist pārdošanā Model 3, bet vēl pavisam nesen šis modelis krita organizācijas Consumer Reports nežēlastībā vājo, nepastāvīgo bremžu dēļ. Un tomēr saistībā ar Model 3 ir arī kādas labas ziņas.

Tās sarūpējis amerikānis Šons Mičels, kurš ar pilnībā uzlādētu Tesla Model 3, nemeklējot štepseli un kontaktligzdu, spējis nobraukt 975,58 kilometrus. To viņš panācis, 32 stundas braucot ar 32-48 kilometriem stundā, līdz ar to ievērojami uzlabojot arī savu iepriekšējo rekordu, kas bija 830 kilometri, ziņo Motor.ru.

Cilvēka stulbumam nav robežu: braucošas Tesla vadītājs pārsēžas pasažiera sēdeklī

Rekords tika uzstādīts pie Denveras Kolorādo štatā, ASV,

braucot pa «apli», kura garums ir 1 jūdze jeb 1,61 kilometrs, bet augstuma atšķirības visā distancē nepārsniedz 3 metrus.

Pa šo ceļu Mičels ar pārinieku Ēriku Streitu brauca, kamēr Model 3 baterija bija pilnībā izlādējusies. Viņi centās iespēju robežās neapstāties, un šo ieceri palīdzēja īstenot draugi, kas piegādāja pārtiku kustībā esošajiem rekordistiem.

Rekorda autors piebilst, ka brauciena laikā

iztērētas 66 kilovatstundas elektroenerģijas, kas ir dīvaini, jo automobilim it kā uzstādīta 75 kilovatstundu baterija.

Piedevām pēc tam, kad brauciens bija noslēdzies un enerģijas rezerves indikators rādīja 0%, bijušas problēmas ar automobiļa uzlādi, tādēļ to nācies transportēt uz servisu.

Tesla kravas auto paātrinās ne sliktāk kā Porsche, taču bez trokšņa

Nobeigumā var piebilst, ka 2017.gada augustā Itālijas Tesla kluba biedri ar Model S 100D nobrauca vairāk nekā tūkstoš kilometru. Šajā braucienā tika iztērētas 98,4 kilovatstundas enerģijas, bet brauciena ilgums bija 29 stundas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu