Nedienas IndyCar seriālā: GM menedžeris pirms sacensībām sasit drošības mašīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Drošības mašīna ir elements, kas gādā par kārtību un drošību trasē daudzos motoru sporta veidos. Arī IndyCar seriālā, kur kārtējais posms aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Detroitā. Kā ierasts, arī šeit pirms starta sacensību dalībniekus trasē izveda drošības auto, taču tam iesildīšanās apli bija lemts noslēgt ar ietriekšanos sienā.

Detroitā drošības mašīnas vadīšana šajā reizē bija uzticēta General Motors koncerna produktu izstrādes viceprezidentam Markam Roisam.

Roiss esot pieredzējis autobraucējs, daudz laika pavadījis dažādās sacīkšu trasēs visā pasaulē, tai skaitā arī Nirburgringas Nordšleifē. Tomēr šobrīd jaudīgākā Chevrolet Corvette modifikācija ZR1 viņam izrādījās pārāk ciets rieksts, jo vienā no parādes apļa pagriezieniem Roisa vadītais auto saslīdēja un ietriecās sienā.

Video no YouTube kanālā TheRaceBird.

Incidents, kurā, par laimi, neviens necieta, faktiski notika uz līdzenas vietas, tādēļ tā cēloņi nav zināmi. Vienā no spekulācijām minēts, ka mašīnai varētu būt bijusi izslēgta stabilitātes kontrole. Chevrolet savukārt pēc avārijas steidza ziņot, ka pie vainas ir trases un laika apstākļi.

Lai vai kā, avārijas rezultātā sacensību starts tika atlikts uz 34 minūtēm, bet par drošības auto vadītāju tika norīkots spāņu autosportists Oriols Servija.

Chevrolet Corvette ZR1 tiek komplektēts ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kura jauda ir 765 ZS. Tas strādā pārī ar septiņu pakāpju manuālo vai astoņu pakāpju automātisko transmisiju. ZR1 paātrinājums līdz 60 jūdzēm jeb 96 km/h ilgst tikai 2,85 sekundes, bet auto maksimālais ātrums ir 338 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu