Indijas kompānija Lietuvā izstrādās tehnoloģijas autonomajiem auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas kompānija «Tonbo Imaging», kas izstrādā produktus militāro izlūkdienestu vajadzībām, Lietuvā plāno izveidot zinātnisko laboratoriju, kur tiks izstrādāts autonomās transporta sistēmas prototips, raksta Lietuvas biznesa ziņu avīze «Verslo žinios».

Lēsts, ka projekta kopējā vērtība sasniegs gandrīz 12 miljonus eiro un tas tiks īstenots trīs gadu laikā.

Lietuvā «Tonbo Imaging» vispirms izveidos zinātniskās pētniecības un eksperimentālās attīstības bāzi un iegādāsies vajadzīgās iekārtas.

Projekta gaitā iecerēts izstrādāt un piedāvāt tirgum jaunu pasaules līmeņa produktu - autonomās vadības sistēmu jeb platformu, kas ietvertu sensoru, vides uztveres un komunikācijas sistēmas.

«Šāds produkts ļaus garantēt satiksmes drošību - īpaši sliktā laikā un sliktas redzamības apstākļos. Tehnoloģiskie risinājumi palīdzēs samazināt atsevišķu sistēmas komponentu ražošanas izmaksas un piedāvāt šo sistēmu par tādu cenu, kas ir pieņemama daudziem gala lietotājiem,» uzsvērts Indijas kompānijas pieteikumā, kas iesniegts Lietuvas uzņēmējdarbības atbalsta aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu