Darbu sācis CSDD elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: portal.e-mobi.lv

Darbu ir sācis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izveidotais elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls, un kopumā jūlijā darbu uzsāks 70 uzlādes stacijas, informēja CSDD.

CSDD, realizējot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto projektu, ir izveidojusi nacionālā līmeņa uzlādes staciju tīkla pirmo kārtu, elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas izvietojot uz valsts galvenajiem autoceļiem un lielākajās apdzīvotās vietās.

Uzlādes staciju atrašanās vietu karte

Par uzlādi norēķināties būs iespējams vairākos veidos, no kuriem viens būs jau elektromobiļu lietotājiem ierasts veids ar e-mobi autorizācijas karti. Lai elektromobiļu īpašnieki varētu turpināt izmantot jau esošās e-mobi autorizācijas kartes, jānoslēdz pēcapmaksas līgums par uzlādes pakalpojuma izmantošanu, par ko jau ir informēti esošo karšu īpašnieki.

CSDD informē, ka jaunie klienti e-mobi autorizācijas karti var pieteikt izmantojot portālu http://portal.e-mobi.lv.

Nākotnē norēķināties būs iespējams, izmantojot mobilo aplikāciju, kuru bez maksas varēs lejupielādēt «App Store» vai «Google Play», kā arī izmantojot SMS, maksu par uzlādi pieskaitot mobilā telefona rēķinam.

Foto: portal.e-mobi.lv

Atbilstoši Ministru kabineta 2018.gada 12.jūnija lēmumam, maksa par uzlādes pakalpojumu CSDD ātrās uzlādes stacijās noteikta 0,15 eiro par uzlādes minūti.

Kopumā Latvijā līdz 2021.gadam paredzēts uzstādīt 150 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un kopējās izmaksas ir 8,34 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu