Valdība nosaka prasības automobiļiem ar stūri labajā pusē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valdība 10.jūlijā pieņēma noteikumu projektus, kas nosaka transportlīdzekļu pielāgošanas prasības, kas jāizpilda personai attiecībā uz transportlīdzekli ar vadības ierīcēm labajā pusē. No 2018.gada 1.novembra Latvijā varēs pastāvīgi reģistrēt transportlīdzekļus ar stūri labajā pusē, informēja Satiksmes ministrijā.

SM sagatavotie noteikumi projekti paredz, ka tehnisko prasību kopumā būs jāietver: obligāta prasība uzstādīt labās puses kustībai paredzētus priekšējos (galvenos) lukturus, pakaļējo miglas lukturi/us, ārējos atpakaļskata spoguļus ar atbilstošu redzamību, kā arī transportlīdzeklim būs jābūt aprīkotam ar

papildus netiešās redzamības sistēmu, kas nodrošinātu vadītājam brauktuves kreisās puses pārredzamību.

Valdībā apstiprinātie «Grozījumi Ministru kabineta 2017.gada 30.maija noteikumos Nr.295 «Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa«» paredz, ka transportlīdzeklim ar vadības ierīcēm labajā pusē, auto kreisajā pusē papildus jāuzstāda netiešās redzamības sistēma – spoguļu pāri, lai nodrošinātu vadītājam brauktuves kreisās puses pārredzamību un attēla reģistrēšanas ierīces ar attēla atspoguļošanas ierīci – videokameru vai ekrānu.

Vienlaikus MK skatīts arī noteikumu projekts «Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 17.augusta noteikumos Nr.725 «Transportlīdzekļa pārbūves noteikumi«», kas atvieglo tiesību normu izpratni un pielietošanu ikdienā, precizējot, pilnveidojot un papildinot:

- gadījumus, kad izmaiņas transportlīdzekļa konstrukcijā un/vai aprīkojumā nav uzskatāmas par pārbūvi;

- transportlīdzekļu pārbūves veidus pēc to iedalījuma;

- būtiskās tehniskās prasības transportlīdzekļu pārbūvei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu