Par braukšanu dzērumā bez tiesībām varēs piemērot cietumsodu un konfiscēt auto (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par braukšanu reibumā bez tiesībām varēs piemērot reālu cietumsodu un automašīnas konfiskāciju, paredz Saeimas trešajā lasījumā pieņemtie grozījumi krimināllikumā. Transportlīdzekļa konfiskāciju varēs piemērot arī tiem šoferiem, kuri gada laikā atkārtoti tiks pieķerti vadot automašīnu dzērumā vai reibumā būs izraisījuši avāriju ar smagām sekām.

Šoferiem, kur tiks pieķerti braucam reibumā bez tiesībām, varēs piemērot reālu brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām. Turklāt tiesa varēs konfiscēt transportlīdzekli un uz pieciem gadiem aizliegt iegūt transporta līdzekļa vadītāja tiesības.

Automašīnas konfiskāciju varēs piemērot arī autovadītājiem, kuri gada laikā tiks atkārtoti pieķerti mācot vadīt vai vadot automašīnu alkohola un citu apreibinošo vielu ietekmē. Saeima arī palielināja par šo pārkāpumu piemērojamo brīvības atņemšanas termiņu - līdzšinējā viena gada vietā turpmāk šoferiem par atkārtotu braukšanu reibumā varēs piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

Tāpat Saeima noteica, ka par šo pārkāpumu vainīgajām personām varēs piemērot arestu, kā arī jau pašreiz likumā noteiktos sodus - piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Automašīnas konfiskāciju varēs piemērot arī gadījumā, ja autovadītājs atkārtoti gada laikā būs attiecies no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes. Par šo pārkāpumu varēs sodīt arī ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot transportlīdzekļa vadītāja tiesības uz laiku no trim līdz pieciem gadiem.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu