Stingrāk kontrolēs iebraukšanu Vecrīgā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau tuvākajā domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē plānots skatīt jautājumu par grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos, kas regulē transportlīdzekļu iebraukšanu īpašā režīma zonā Vecrīgā.

Paredzētie grozījumi saistošajos noteikumos par transportlīdzekļu iebraukšanu īpašā režīma zonā Vecrīgā nepieciešami, lai ieviestu caurlaižu izmantošanas kontroli un novērstu iespēju vecpilsētas caurlaides nodot trešajām personām. Pēc SIA Rīgas satiksme (RS) aprēķiniem, pašlaik 30–40 procentu bez maksas izsniegto Vecrīgas caurlaižu to īpašnieki ir nodevuši trešajām personām.

Komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs uzsver, ka pirmo reizi kopš viedkaršu ieviešanas tiks noteikta stingra kontrole mašīnām, kas iebrauc Vecrīgā. "Viedkartes savulaik gan tika ieviestas, taču to izmantošanas kontrole līdz šim kaut kā bijusi aizmirsta," uzskata A. Požarnovs.

RS komitejas uzdevumā ir nodrošinājusi speciālas datorprogrammas izstrādāšanu. Pēc viedkartes ievadīšanas caurlaižu punktā izvietotajā karšu nolasītājā uz datora monitora parādīsies dati par personu, kam viedkarte izsniegta. Viedkartes nodošana trešajām personām tiks aizliegta, par šo pārkāpumu būs iespējams konkrēto viedkarti bloķēt, bet tās īpašniekam paredzēt administratīvo atbildību. To kontrolēs pašvaldības policija.

Komiteja vēl diskutēs par kārtību, kādā Vecrīgas caurlaides tiks bloķētas, anulētas un atjaunotas, kā arī par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā. Grozījumi domes saistošajos noteikumos paredz, ka maksa par iebraukšanu Vecrīgā varētu tikt paaugstināta. "Vecrīga ir pakāpeniski jāatslogo no transportlīdzekļiem, tāpēc kontroles pastiprināšana, kā arī maksas palielināšana ir loģiski un pamatoti soļi šajā virzienā," uzskata A. Požarnovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu