Palielinās maksu iebraukšanai Vecrīgā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome plāno par 25% palielināt maksu par iebraukšanu Vecrīgā. Šādu lēmumu atbalstījusi Satiksmes un transporta lietu komiteja, bet jautājums vēl jāizskata domes sēdē.

Paredzēts, ka par transportlīdzekļa iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā līdz vienai stundai būs jāmaksā pieci lati, par otro stundu - seši lati, bet par trešo stundu - 7,20 lati, bet sākot no ceturtās stundas - astoņi lati. Noteikti arī jauni tarifi iebraukšanai, piegādājot preces, bet par transportlīdzekļa iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā visu diennakti būs jāmaksā 1250 latu pusgadā.

Paredzēts arī vairāk kontrolēt bez maksas izsniegto caurlaižu lietošanu, kuras var saņemt gan privātpersonas, gan valsts iestādes. Uzņēmums "Rīgas satiksme", divu nedēļu laikā kontrolējot braucējus, secinājis, ka 30 – 40% no viņiem lieto svešas caurlaides. Tādēļ paredzēts anulēt tās iebraukšanas kartes, kuras rīdzinieki izmanto "svešu" auto iebraukšanai.

Komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs RB sacīja, ka noteikumi noteikti samazinās automašīnu skaitu Vecrīgā. Viņš izteica pārliecību, ka sekos arī nākamie soļi šā mērķa sasniegšanai, taču nevarēja pateikt, kādi tie būs.

***

1. stunda Ls 5

2. stunda Ls 6

3. stunda Ls 7,20

no 4. stundas Ls 8

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu