Brauc ar viltotu autovadītāja apliecību (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Policija Liepājā pagājušās nedēļas nogalē aizturēja jaunieti, kas stūrēja auto un uzrādīja vadītāja apliecību, taču nevarēja nosaukt savu dzimšanas gadu. Tas likumsargos radīja aizdomas, un, kā vēlāk izrādījās, tās bija pamatotas – jaunietis brauca ar viltotu apliecību. Blēdis tika aizturēts pagājušās nedēļas nogalē – aptuveni pusstundu pēc pusnakts naktī uz sestdienu O.Kalpaka ielā.

Autovadītājs bija skaidrā prātā, uzrādīja apliecību, arī viss pārējais bija kārtībā – bija veikta gan civiltiesiskā apdrošināšana, gan izieta tehniskā apskate. Taču, kad Ceļu policijas inspektors pajautāja jaunietim viņa dzimšanas gadu, tas sāka minstināties – tiesībās skaidri un gaiši bija rakstīts, ka braucējs dzimis 1981.gadā, taču puisis likumsargiem teica, ka dzimis 1984.gadā. Tas likumsargos raisīja aizdomas, tādēļ jaunieti nogādāja policijā personas datu precizēšanai.

Foto:
Foto: Foto: www.liepajniekiem.lv

Un tad atklājās, ka jaunais vīrietis braucis ar viltotu autovadītāja apliecību. Kā pastāstīja Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks Madars Kleinbergs, vīrietis, kurš likumsargiem uzdevās par 1981.gadā dzimušo Kristapu Sakni, patiesībā ir 1978.gadā dzimušais Andrejs Akaščevs (attēlā). Apliecība bija viltota. A.Akaščevs, kurš ir liepājnieks, izmantoja sava drauga rīdzinieka K.Saknes autovadītāja apliecību (izdota 2003.gadā), pārlīmējot tajā fotogrāfiju.

Policija turpina izmeklēšanu. Kā norādīja M.Kleinbergs, materiāli nosūtīti Kriminālpolicijai izskatīšanai par iespējamo viltojumu. Ja šis fakts apstiprināsies, tad viltvārdis tiks saukts pie kriminālatbildības par dokumentu viltošanu. Likums par šādu nodarījumu paredz ierosināt krimināllietu pēc Krimināllikuma 275.panta – par dokumenta viltošanu vai viltota dokumenta izmantošanu.

Jāpiezīmē, ka šogad Liepājas Policijas pārvaldē gadījums, kad vadītāju pieķer, izmantojam viltotu apliecību, ir konstatēts pirmo reizi. Taču kopumā tas nav precedents – arī pērn kāds cilvēks tika pieķerts, braucam ar viltotu vadītāja apliecību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu