Jaunumi topošajiem vadītājiem (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atgādinām, ka no 3. oktobra "B" kategorijas vadīšanas eksāmeni tiks pieņemti ar CSDD automašīnām. To nosaka Ministru kabineta noteikumi. Turpmāk pretendentiem būs iespēja kārtot vadīšanas eksāmenus ar vienādiem nosacījumiem un jaunām automašīnām.

Jaunās automašīnas tika izvēlētas konkursa kārtībā. Tajās ir dublējošās vadības ierīces un papildu spoguļi. "Toyota Corolla" un "Audi A3" ir videonovērošanas sistēma, kas fiksēs situāciju satiksmē un to, kas notiek automašīnas salonā, proti, eksāmena kārtotāja prasmi. Strīdu gadījumā gan pretendents, gan arī CSDD eksaminētājs var pieprasīt, lai videoieraksts tiktu izvērtēts.

Mašīnas atradīsies GPS antena, kuras sniegtā informācija strīdu gadījumos palīdzēs atrisināt šaubīgas situācijas. No oktobra ir mainīta arī vadītāju eksāmenu kārtība. Vispirms pretendents izlozēs, pie kura eksaminētāja un ar kuru automašīnu pārbaudījums būs jākārto. Tad CSDD darbinieks eksāmena kārtotāju iepazīstinās ar automašīnu un atbildēs uz neskaidrajiem jautājumiem. Pēc tam tiks piedāvāts izmēģinājuma brauciens, kura laikā eksāmena laukumā varēs izbraukt arī vienu figūru. Tas netiks vērtēts.

CSDD rīcībā jau ir 48 jauni "Toyota Corolla" un "Audi A3" automobiļi, kas piemēroti eksāmenu prasībām. Jaunie automobiļi būs visās CSDD nodaļās, kurās pieņem vadīšanas eksāmenus: Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Jelgavā, Valmierā, Gulbenē, Rēzeknē, Daugavpilī un Jēkabpilī. Kopējās eksāmena izmaksas nemainīsies.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu