Sāk bezmaksas auto gaismu pārbaudi un regulēšanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien sākās ikgadējā satiksmes drošības akcija "Redzi. Esi redzams", kuras mērķis ir mazināt satiksmes negadījumu skaitu tumšajā diennakts laikā. Akcijas laikā, tāpat kā iepriekšējos gados, autovadītājiem tiks atgādināts par satiksmes drošību un nepieciešamību sagatavot automašīnas tumšākajiem gadalaikiem - rudenim un ziemai.

Akcijas laikā bez maksas, iebraucot "Statoil" degvielas uzpildes stacijās (DUS) notiks automašīnu lukturu pārbaude un regulēšana, ko veiks pieredzējuši auto servisa meistari. Bez maksas autobraucēji varēs pārbaudīt tuvās un tālās gaismas, bremžu, pagriezienu un atpakaļgaitas signālugunis. Papildus meistari bez maksas veiks auto gaismu un signāluguņu lampiņu nomaiņu. Rīgā tas notiks 17 stacijās, ārpus Rīgas – 6 pilsētās, aptverot Daugavpili, Jēkabpili, Valmieru, Jelgavu, Ventspili un Liepāju.

Atzīts par nepieciešamu akciju veikt arī šogad, jo autoavārijās visvairāk miruši tieši krēslas un tumsas laikā. Jau iepriekšējos gados uzsvērts, ka rudenī trīs galvenos satiksmes negadījumu cēloņus - braukšanu pie stūres reibumā, agresīvu braukšanas stilu un drošības jostas nelietošanu, papildina braukšana ar nenoregulētām auto gaismām, kas apžilbina pretī braucošos. Tāpat nenoregulētas gaismas apgrūtina kājāmgājēju pamanīšanu.

Satiksmes drošības akcija "Redzi. Esi redzams!" notiek jau sesto gadu. Pēdējos trīs gados pārbaudes veiktas vairāk kā 5000 auto. Vidēji tikai vienai piektajai daļai no pārbaudītajām auto gaismas bija teicamā kārtībā un regulēšana nebija nepieciešama.

Akciju rīko "Latvija Statoil" sadarbībā ar "Latvijas Auto moto biedrību" un Ceļu satiksmes un drošības direkciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu