Rīgā soda auto, kurš brauc Vācijā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Tuko T mārketinga direktors Romāns Kumerovs ar savu Volkswagen Vento brauca pa Vācijas maģistrālēm, Rīgas ceļu policisti tajā pašā laikā rakstīja soda kvīti viņa automašīnai par neatļautu stāvēšanu Basteja bulvārī.

Neatkarīgajai policija klāsta, ka misēklis gadījies tāpēc, ka arī pārkāpēja auto bijis VW Vento tādā pašā krāsā, bet nepaskaidro, kā šim auto pierakstījies svešs numurs. R. Kumerovs pastāstīja, ka no 22. līdz 27. augustam ar savu Volkswagen Vento atradies komandējumā Vācijā. Septembrī pa pastu viņš saņēmis paziņojumu, ka nav samaksājis 20 latu soda naudu, ka viņa mašīna 24. augusta vakarā stāvējusi neatļautā vietā – Basteja bulvārī 18. R. Kumerovs ir gatavs piesaukt četrus lieciniekus Vācijā un pieprasīt savas un auto prombūtnes pierādījuma dokumentus no Grenctāles robežpunkta, kuru viņš šķērsojis.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Ceļu policijas nodaļa pēc Neatkarīgās zvana noskaidroja, ka notikusi kļūme un Basteja bulvārī neatļauti atradies cits auto. RPP preses sekretāre Inese Tīmane pieļāva iespēju, ka policisti kļūdījušies, norakstot mašīnas numuru. Taču policija savu kļūdu nelabošot. Nepamatoti sodītajam jāiesniedz vai jānosūta policijai rakstisks iesniegums, kuru aptuveni desmit dienu laikā izskatīs. Ne telefoniski, ne ar epastu šādu pārpratumu neesot iespējams nokārtot.

Vaicāts, vai notikušajā saskata kādu blēdību, R. Kumerovs atteica, ka skatās uz šo situāciju kā visai komisku, taču "ko var zināt", jocīgi izklausās, ka policija soda autoīpašnieku pēc viņa mašīnas krāsas un markas.

Paziņojumu par nesamaksāto sodu papildina apjomīgs brīdinājums, kas notiks, ja pārkāpējs naudu nesamaksās Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 299.1. pantā noteiktajā termiņā. Klientam nav paskaidrots šis termiņš. Katram pašam jāsameklē likums, lai noskaidrotu, ka tas jāizdara 10 dienu laikā. Jāmaksā Rīgas domei, kuras PVN reģistra nr. ir LV90000064250. Norādīts arī žiro numurs 10074 un protokola numurs 102 916 283.

RPP Ceļu policijas nodaļas priekšnieka pienākumu pildītājs Aigars Monahovs izklāstīja, kā norisinās protokola noformēšana neatļautā vietā novietotam transportlīdzeklim. Sākumā policists fiksē pārkāpumu ar digitālo fotoaparātu. Pēc tam pa rāciju sazinās ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, lai noskaidrotu, vai auto neatrodas meklēšanā un vai tas vispār ir reģistrēts. Tad tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols divos eksemplāros – viens tiek nodots transportlīdzekļa īpašniekam, otru nogādā uz RPP Ceļu policijas nodaļu Viestura prospektā, kur nākamajā rīta dati un fotoattēli tiek ievadīti datorā.

Rīgas domes (RD) Finanšu departamenta preses sekretāre Sigita Škapare skaidroja, ka par stāvēšanu neatļautā vietā iekasētā sodanauda nonāk Nacionālajā maksājumu centrā, no kura to pārskaita uz RD Finanšu departamentu, kas naudu sadala starp RD, Valsts policiju, RPP un Ceļu satiksmes drošības direkciju.

***

Žiro maksājums

Žiro maksājums ir rēķins, soda nauda utt., kas tiek apmaksāts ar pārskaitījumu vai skaidras naudas iemaksu, kā saņēmēju uzrādot žiro numuru.

Žiro numurs ir pieczīmju skaitlis, kas aizstāj saņēmēja nosaukumu, bankas kodu un konta numuru. Katram uzņēmumam tas tiek piešķirts individuāli un ir unikāls. Žiro numuru piešķir Nacionālais maksājumu centrs (NMC).

Avots: Hansabanka.lv

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu