LTAB izveidojis uzticamo autoservisu sarakstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ik mēnesi apdrošinātājs saņem līdz pat 10 rakstiskas un mutiskas sūdzības no satiksmes negadījumos cietušo transportlīdzekļu īpašniekiem par nekvalitatīvi veiktu remontu, lūdzot apdrošinātājus kompensēt zaudējumus, kuri radušies servisa dēļ.

Tādēļ Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) mājas lapā www.ltab.lv ir izveidojis transportlīdzekļu remontservisu sarakstu, norādot, kādus pakalpojumus konkrētais serviss var nodrošināt. Respektīvi, vai transportlīdzekļu īpašnieka izvēlētais remontserviss ir kvalificēts veikt transportlīdzeklim nepieciešamo remontu, nodrošinot tā laicīgu izpildi un atbilstošu kvalitāti.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: "Pēdējo gadu laikā apdrošinātāji saskaras ar ļoti būtisku problēmu: arvien biežāk ceļu satiksmē cietušie nav apmierināti ar automašīnām veikto remonta pakalpojumu kvalitāti. Arvien vairāk sūdzību tiek saņemtas arī par ilgo gaidīšanas laiku un garajām rindām, ko izraisa servisu zemā kapacitāte.

Tādēļ LTAB, aptaujājot servisus, izveidoja remontservisu sarakstu, kas palīdzēs ceļu satiksmes negadījumos cietušo transportlīdzekļu īpašniekiem izvēlēties tos remontservisus, kas pašu spēkiem var nodrošināt transportlīdzekļa attiecīgus remontdarbus, nevis pastarpināti uzticēt tos veikt kādam sadarbības partnerim, kas ievērojami paildzina darbu izpildi un arī paaugstina remontdarbu izmaksas."

Šobrīd no vairāk nekā 500 uzrunātajiem remontservisiem sniegtos pakalpojumus bija gatavi atklāt un publiskot vien 23. LTAB tuvākajā laikā cer saņemt atbildes vēl no citiem remontservisiem.

J.Stengrevics: "Uzskatām, ka ieguvēji no izveidotā saraksta būs ne tikai negadījumos cietušo transportlīdzekļu īpašnieki, bet arī paši remontservisi, jo tā būs iespēja gan reklamēt pakalpojumus, ko tie var veikt, gan arī gūt potenciālo klientu lielāku uzticību."

Aptaujātie 500 remontservisi tika aicināti norādīt piedāvāto pakalpojumu klāstu, darbinieku kvalifikāciju un kvalitātes kontroles esamību.

Informāciju par remontservisiem var atrast Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja mājas lapā http://www.ltab.lv/lv/eksperti/ss_default.htm. Izveidotais saraksts tiks pastāvīgi papildināts, lai nodrošinātu tā atbilstību reālajai situācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu