Pavasarī Ķīpsalā notiks trīs auto izstādes (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008. gadā visi nozīmīgākie autonotikumi risināsies Ķīpsalā, proti, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 24. līdz 27.aprīlim notiks specializētā automobiļu remonta instrumentu, servisa iekārtu, rezerves daļu, apkopes līdzekļu un aksesuāru izstāde ''Automehānika 2008'', starptautiskā transporta, tranzīta un loģistikas izstāde ''Transports un Loģistika 2008'', kā arī Rīgas starptautiskais autošovs, kuram ir trīs sadaļas: ''Auto Exotica'', ''Auto Exclusive'' un ''Auto Sale''.

"Autoizstāde pavasarī Ķīpsalā ir jau sena tradīcija, un arī šogad apmeklētājiem būs iespēja aplūkot krāšņus visdažādāko marku un modifikāciju automobiļus," stāsta Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 autoizstāžu projektu grupas direktors Kaspars Cimermanis. Viņš uzsver: "Tas, ka autošovs un profesionālās izstādes notiek vienlaikus, noteikti ir ieguvums visiem apmeklētājiem – tie varēs apmeklēt lielāku un plašāku ekspozīciju, iegūt noderīgu praktisku informāciju, jo ikvienam autovadītājam un īpašniekam agri vai vēlu nākas saskarties ar spēkrata uzturēšanas un uzlabošanas vajadzībām. Profesionāļiem, savukārt, tā ir lieliska iespēja apvienot darbu ar atpūtu un aizraušanos. Izstādes un autošovs nenoliedzami veiksmīgi papildina viens otru, padarot šo aprīļa nogali Ķīpsalā par autonozares pavasara nozīmīgāko notikumu."

Rīgas starptautiskais autošovs notiks izstāžu centra hallē Nr. 1, savukārt izstādes "Automehānika" un "Transports un Loģistika" būs izvietotas izstāžu centra hallē Nr. 2. Apmeklētāji ar vienu ieejas biļeti varēs apmeklēt visus pasākumus – gan autošovu, gan izstādes "Automehānika" un "Transports un Loģistika".

Rīgas starptautiskais autošovs

Rīgas starptautiskais autošovs apvieno trīs sadaļas: "Auto Exotica", "Auto Exclusive" un "Auto Sale", kas pārstāvēs dažādus autoindustrijas virzienus.

Apmeklētājiem labi zināmā izstāde "Auto Exotica" pulcēs gan vietējos, gan aizrobežu auto entuziastus, kurus vieno tiekšanās pēc sērijveida automobiļu individualizēšanas. Autotūnings, automobiļu audio sistēmas, pilnīgi unikālas konstrukcijas automobiļi – tas ir viss, kas pārvērš pelēko ierindas automobili par mākslas darbu, par pašizteiksmes līdzekli. Arī šogad apmeklētāji varēs sastapties aci pret aci ar vietējā un pasaules mēroga autotūninga paraugiem, kā arī pavisam neparastiem transportlīdzekļiem. Šogad organizatori ir saņēmuši neredzēti lielu pieteikumu skaitu dalībai autošovā no dažādiem tūnēto automobiļu īpašniekiem.

Spožākās tūnēto automobiļu sadaļas – "Auto Exotica" – zvaigznes šoreiz būs stilīgie, krāšņie un kičīgie hotrodi (hotrod) un louraideri (lowrider) no Zviedrijas. Pirms daudziem gadiem louraideri Rīgā jau ciemojās un tika uzņemti ar neviltotu sajūsmu. Šoreiz uz Ķīpsalu atceļos visjaunākie projekti vēl kuplākā skaitā.

Savukārt "Auto Exclusive" ir orientēta uz ekskluzīviem – dārgiem un grezniem automobiļiem, mūsdienu autoindustrijas un tehnoloģijas virsotnēm. Superdārgo un eksotisko automobiļu "Auto Exclusive" sadaļas, kā arī visa šova zvaigznes – "show car" – statusā būs viens no sešiem superauto. Projekta radošā komanda strādā, lai viens no tiem būtu Rīgā – vienīgais Krievijā būvētais ekskluzīvais superauto "Russo Baltique Impression", "Volga V8 Roadster", "Ferrari Enzo", "Ferrari F50", Latvijas medijos plašu publicitāti guvušais, bet uz ielām vēl neredzētais "Pagani Zonda", vai "Caresto V8 Speedster".

Tā kā autošovā aplūkojami gan ekstremāli tūnēti un modificēti automobiļi, gan neaptverami dārgi spēkrati, kontrastam būs aplūkojama arī Latvijas katras markas pirktāko modeļu ekspozīcija "Auto Sale" – populārākie pagājušā gada automobiļi.

"Automehānika 2008"

Izstāde "Automehānika 2008" – sacensības automehāniķiem, iekārtas un instrumenti darbībā, kā arī plaša jaunāko autoservisa iekārtu, instrumentu, tehnoloģiju un apkopes līdzekļu ekspozīcija.

Specializētā izstāde "Automehānika" notiek reizi divos gados, un šeit tiekas autonozares speciālisti, lai atskatītos uz padarīto, parādītu jaunākās produktu un pakalpojumu tendences, kā arī risinātu aktuālus jautājumus. "Automehānika 2008" aicina tikties servisu īpašniekus un darbiniekus, auto inženierus, automehāniķus, automobiļu piederumu tirgotājus, autonozares speciālistus, kā arī ikvienu, kas pats remontē savu automobili. Kā atraktīvs un izglītojošs jaunums būs topošo automehāniķu konkurss "Automehāniķis 2008". Tā ietvaros sacentīsies labākās komandas no specializētajām mācību iestādēm un tehnikumiem, lai spraigās divu dienu sacensībās, izmantojot modernākās iekārtās un aprīkojumu, noskaidrotu labākos. Tāpat tiek plānotas dažādas vienkāršākas aktivitātes un balvas izstādes apmeklētājiem, jo, vērojot profesionāļus un iekārtas darbībā, rodas vēlme izmēģināt, cik ātri un, galvenais, – tehniski pareizi izdosies veikt, piemēram, riteņa maiņu vai salīmēt cauru riepu.

"Transports un Loģistika 2008"

Savukārt biznesa izstāde "Transports un Loģistika" ir komplekss pasākums transporta un tranzīta nozares uzņēmējiem, vadošajiem ekspertiem, kā arī jebkuram uzņēmumam, kura darbs ir saistīts ar preču pārvadāšanu vai uzglabāšanu. Izstādē "Transports un Loģistika 2008" ikviens nozares profesionālis un interesents gūs informāciju par transporta pakalpojumiem Baltijā, Eiropas Savienībā un citās valstīs. Kravu un pasažieru pārvadātājiem pa sauszemi un jūru, kā arī loģistikas pakalpojumu sniedzējiem tiks piedāvāts plašs noliktavu aprīkojuma un tehnikas klāsts. Par jaunumiem modernāko tehnoloģiju izmantošanā komerctransporta ražošanā un tirgus tendencēm kopumā informēs komerctransporta dīleri.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu