Ditas Krenbergas flautas dziedājums piecās Latvijas pilsētās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudens kamermūzikas festivāla programmā iekļauti pieci flautistes Ditas Krenbergas un pianistes Ievas Ošas koncerti dažādās Latvijas pilsētās.

Trešdien koncerti notiks Baltinavas mūzikas un mākslas skolā un Balvu mūzikas skolā, piektdien - Mazsalacas kultūras centrā, svētdien - Rīgā, Melngalvju namā un 28.septembrī - Cēsu Izstāžu namā.

Koncerta programmā iekļauti simtgadnieku Dmitrija Šostakoviča un Jāņa Ivanova daiļrades paraugi, divas Pētera Vaska ainavas, Tatārijā dzimušās pasaulslavenās krievu avangardistes Sofijas Gubaiduļinas opusi, Ervina Šulhofa un Franka Martēna mūzika.

Mākslinieču izvēlētajā programmā rodams līdzsvars starp meditatīvu apceri un dzirkstošu vitalitāti, norādīja Bružēvica.

Dita Krenberga kopš šā gada pavasara ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare, savukārt Ieva Oša kopš 1989.gada ir Grācas Mūzikas akadēmijas koncertmeistare, kā arī matemātiķa un Vīnes filharmoniķu pirmās flautas Dītera Flurī pastāvīgā koncertmeistare.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu