Cīrava uzņems visas Latvijas biteniekus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijas Biškopības biedrības rīkotais vasaras saiets notiks 19. un 20. jūlijā Cīravas pagastā, kur darbojas biedrības valdes locekle Baiba Tikuma. Programmā paredzētas daudzas interesantas izdarības, notiks garšīgākā medus konkurss, pieredzes apmaiņa, diskusijas un jautras sacensības bitenieku manierē. Biedrības Liepājas nodaļas vadītājs Māris Romanovs ir norūpējies, lai saietā plaši būtu pārstāvēti un par godalgotām vietām sekmīgi varētu cīnīties rajona dravnieki.

Viņiem vajagot ierasties kuplā pulkā un ar groziņiem, jo sarīkojums turpināsies divas dienas. Tā atklāšana ir paredzēta pulksten 10, kad sāksies dalībnieku reģistrācija un garšīgākā medus konkursam iesniegto paraugu pieņemšana. Medus paraugi jāpilda caurspīdīgās 0,5 litra tilpuma stikla burciņās.

19.jūlijā notiks arī biškopības inventāra izstāde, ja kādam mājās vai dravā atrodami neparasti darba rīki vai biškopības piederumi, tos varēs pievienot eksponātu klāstam, lai demonstrētu kolēģiem. Pulksten 12 plānota saieta svinīgā atklāšana, bet jau pēc desmit minūtēm arodvidusskolas telpās klausītājus pulcēs priekšlasījumi un domu apmaiņa. Lekciju nolasīs arī Latvijā plaši pazīstamais bitenieks Andrejs Mizis. Medus degustācija paredzēta dienas otrajā pusē, bet pulksten 17 sāksies jautras sacensības, kurās tiks pielietots biškopības inventārs. Goda rakstu pasniegšana iecerēta pulksten 20, kad apbalvos arī garšīgākā medus īpašnieku un labākās biedrības nodaļas. Pēc tam sāksies zaļumballe, bet nākamajā rītā, labi izgulējušies, bitenieki dosies izbraukumā pie kāda no Kurzemes kolēģiem. Pasākumu organizē biedrība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu