Lada kļūs par Renault F-1 komandas sponsoru (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Pirmās formulas (F-1) komandas "Renault" sponsoru nākamajā sezonā kļūs Krievijas autobūves uzņēmums "AvtoVaz Lada", tādejādi atbalstot pirmo krievu F-1 pilotu Vitāliju Petrovu.

To pēc tikšanās ar "Renault-Nissan" uzņēmuma vadību paziņojis Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, kurš uzskata, ka "Lada" emblēma uz F-1 bolīdiem kļūs par labas sadarbības simbolu starp abiem uzņēmumiem.

Iepriekš Petrova tēvs lūdza palīdzību Putinam, izsakoties, ka citādi pilots zaudēs vietu pie "Renault" stūres. Petrova menedžmentam "Renault" vienībai apsolīto naudu neizdevās atrast starp krievu uzņēmumiem.

Petrovi par startēšanu F-1 apsolījuši "Renault" komandai samaksāt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). Naudu atļauts iemaksāt divos maksājumos - viena puse jau ir pārskaitīta, bet otra jāiemaksā līdz jūlijam.

Aliansei "Renault-Nissan" pieder 25 procenti uzņēmuma "AvtoVaz Lada" akciju.

Jau ziņots, ka Vitālijs Petrovs pagājušajā sezonā startēja GP2 čempionātā un kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, zaudējot vienīgi nākamās sezonas "Williams" komandas pilotam Niko Hilkenbergam.

2010.gada F-1 pasaules čempionāta pirmais posms - Bahreinas "Grand Prix" izcīņa - risināsies 14.martā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu