Renault F1 brauks Biķerniekos (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. un 11. septembrī "1000 km Grand Prix Riga" ietvaros pirmo reizi Latvijā trasē dosies īsta "Renault F1" formula un, iespējams, uzstādīs jaunu Biķernieku trases ātruma rekordu, TVNET informēja RA Motosport preses sekretārs Viesturs Kundziņš.

Neilgi pirms Jāņiem Rīgā bija ieradies F1 formulu šovus rīkojošās kompānijas "SpeedPassion" pārstāvis, kurš izvērtēja Biķernieku kompleksās sporta bāzes trases konfigurāciju, seguma kvalitāti un kopējo atbilstību F1 sacīkšu bolīdam.

"Trases konfigurācija ir ļoti interesanta, vairāki ātri un sarežģīti līkumi, turklāt tā atrodas ļoti skaistā vietā. Segums vietām ir nelīdzens, tomēr, cerams, tas netraucēs pārspēt līdzšinējo trases rekordu," pēc trases apskates stāsta "SpeedPassion" pārstāvis Tonijs Svartsjo (Tony Svartsjo).

Kopumā "1000 km Grand Prix Riga" laikā uz Rīgu tiks atgādātas četras F1 formulas. 2002. gada "Jordan" komandas formula, ar kuru sacensībās piedalījās japāņu autosportists Takuma Sato, 2003. gada "Arrows" komandas formula, ar kuru F1 čempionātā startēja vācietis Heincs Haralds Frencens, un 2004. gada "Renault F1" formula, kuru savulaik pilotēja itālis Jarno Trulli. Tieši "Renault" formula dosies Biķernieku trasē, lai sasniegtu jaunu rekordu.

"1000 km Grand Prix Riga" laikā skatītājiem būs unikāla iespēja izbaudīt F1 pasažiera statusu, jo trasē dosies arī divvietīga formula, kas veidota no divām 1999. gada "Arrows" komandas formulām.

"F1 formulas Latvijā jau ir bijušas vairākkārt, taču šī būs pirmā reize, kad reāla F1 formula dosies kādā no Latvijas trasēm. Tas būs ne tikai neticams šovs "1000 km Grand Prix Riga" skatītājiem, bet arī iespēja sportistiem salīdzināt savus apļa laikus ar Formula 1. Interesi par dalību sacensībās ir izteikuši sportisti no tuvējām kaimiņvalstīm, Skandināvijas un Vācijas, tādēļ noteikti vēlos aicināt arī vietējos sportistus piedalīties sacensībās, kādas Latvijā nav norisinājušās gandrīz 10 gadus," saka sacensību organizators Raimonds Strokšs.

"1000 km Grand Prix Riga" ir autošosejas sacensības, kurās komanda bez pārtraukuma veiks 1000 kilometrus pa Biķernieku trasi – auto apstāšanās būs pieļaujama vien degvielas uzpildes un pilotu vai riepu maiņas gadījumā.

Vairāk informācijas par sacensībām - www.1000km.lv.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu