Vides ministrs: Samazinoties nozares finansējumam, var parādīties virkne problēmu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Samazinoties finansējumam vides nozarei, var parādīties vesela virkne problēmu, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadītājs un vides ministrs Raimonds Vējonis.

Viņš atzina, ka pēdējos gados mūsu valstī sasniegts ļoti labs līmenis vides aizsardzībā, vides stāvoklis ir uzlabojies, iedzīvotāji var droši peldēties, ir tīrs gaiss.

Savukārt, samazinot līdzekļu apmēru nozarē, var parādīties virkne problēmu. Piemēram, samazinot cilvēku skaitu, kas novērtē vides stāvokli, parādās riski, ka varētu tikt kaut kas palaists garām, kā rezultātā pasliktināsies vides stāvoklis un cilvēki būs neapmierināti, skaidroja ministrs.

Tomēr Vējonis solīja, ka, samazinot budžetu, tiks mēģināts uzturēt esošo līmeni, cik vien iespējams.

Ministrs arī atzina, ka līdzekļu samazinājuma dēļ var rasties problēmas ar Eiropas Savienības naudas apgūšanu nozarē. Tā rezultātā var ciest ne tikai Latvijas vide, bet arī ekonomika kopumā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu