Zviedrs savā garāžā uzbūvējis Volvo ar 39 litru motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.garaget.org

Pasaulē traku cilvēku (pozitīvā nozīmē) netrūkst. Par vienu no tādiem var uzskatīt zviedru Viktoru Jonsonu, kura garāžā tapis viens no ekstrēmākajiem Volvo, kādu redzējusi motorizētā pasaule.

Kādēļ ekstrēms? Tādēļ, ka tam uzstādīts padomju armijas tanka T-55 motors. Tas ir 38,8 litru V12 agregāts, ko Jonsons esot iegādājies no Pasaules kara muzeja Munkedālā. Jāteic gan, ka konkrētais dzinējs nav no četrdesmitajos gados izstrādātā tanka, bet gan kāpurķēžu tehnikas Brobandvagn 971 (BroBv 971), ar ko būvē tiltus.

Par bāzi savam radījumam Jonsons ņēmis 1960.gada Volvo PV544. No tā oriģinālā izskata gan nekas nav palicis pāri, jo priekšpuse ir atdalīta no virsbūves aizmugures, bet starp to uzkonstruēts rāmis, kam jātur milzīgā dīzeļdzinēja svars.

Kā sava projekta aprakstā interneta vietnē www.garaget.org norāda Jonsons, rokasgrāmatā minētais motora jaudas rādītājs ir 587 ZS. Atbilstoši Zviedrijas specifikācijai jaudas rādītājam gan jābūt 520, taču Jonsons vēlas domāt, ka lielākais skaitlis ir pareizais. Par griezes momentu Jonsons saka, ka dokumentācijā minēti 2300 Nm.

www.garaget.org

Saprotams, ka Volvo PV544 šādai veiktspējai nav paredzēts, tādēļ zviedrs izvēlējies kārtīgu transmisiju no General Motors piedāvājuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu