Opel vadītājs saņem protokolu par braukšanu pilsētā ar 696 km/h (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Noteikti liels bija kāda beļģu autovadītāja pārsteigums, kad viņš pasta kastītē saņēma dokumentu ar aicinājumu samaksāt 6597 eiro par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Kā raksta vācu AutoBild, vārdā neminētais autovadītājs nonācis Kīvreinā, Beļģijā uzstādīta fotoradara uzmanības lokā, jo pārsniedzis ātrumu zonā, kur atļauts braukt ar 50 kilometriem stundā. Pa pastu piegādātajā protokolā norādīts, ka viņa vadītā Opel Astra ātrums bijis 696 kilometri stundā.

Lai gan skaidrs, ka tā ir kļūme, vadītājam tik tiešām nosūtīta soda kvīts par 6597 eiro.

Tos gan viņam nebūs jāmaksā, jo Beļģijas policija kļūmes cēloni jau ir paguvusi noskaidrot. Izrādās, autovadītājs patiešām pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, taču tikai par 10 kilometriem stundā.

Kļūdījusies programmatūra; dators gan centies to nedaudz pielabot, proti, ņemot vērā iespējamo mērījuma kļūdu, minimālais faktiskais braukšanas ātrums samazināts līdz 654 kilometriem stundā. Taču tas tāpat ir vairāk nekā puse no skaņas ātruma un tāpat nav samulsinājis ierēdni, kurš soda kvīti nosūtīja Opel Astra vadītājam.

Var piebilst, ka šobrīd ātrākais sauszemes transporta līdzeklis ir ar reaktīvajiem dzinējiem apgādātais ThrustSSC, ar ko 1997.gadā tika sasniegti 1227,985 km/h jeb 1,06 skaņas ātrumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu