Valsts policija Talsos aptur pārgalvīgu transportlīdzekļa vadītāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

31.jūlijā ap plkst. 00:18 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki Talsos pamanīja transportlīdzekli, kurš pārvietojas nepārliecinoši.

Kā TVNET informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste abiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, amatpersonas nolēma šo transportlīdzekli apturēt, ieslēdzot dienesta transportlīdzeklim bākugunis un speciālas skaņas signālus, taču priekšā braucošās automašīnas «Audi A6» vadītājs uzsāka bēgšanu. Policijas amatpersonas vairākkārt caur dienesta transportlīdzekļa skaļruni mutiski deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli «Audi A6», taču tās vadītājs nepakļāvās šīm prasībām.

Braucot pa Saules ielu virzienā uz Mālu ielu, pēkšņi automašīnas vadītājs strauji bremzēja un, netiekot galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa, iebraucot dzīvžogā un metāla žogā. Īsi pēc sadursmes vīrietis izkāpa no transportlīdzekļa un uzsāka bēgšanu, taču tika aizturēts. Pēc pārbaudes konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājam, 1993.gadā dzimušam vīrietim, nav līdzi vadītāja apliecības un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tāpat vīrietis vadīja transportlīdzekli, būdams 1,95 promiļu reibumā.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat arī par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu