Šodien policija īpaši pievērš uzmanību virzienrādītāju lietošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šodien, 30.novembrī, visas dienas garumā Valsts policija organizē tematisko vienas dienas akciju, kuras laikā pievērsīs šoferu uzmanību brīdinājuma signālu lietošanas nozīmīgumam, TVNET informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte. Tāpat likumsargi atgādinās par to, kādas sekas var radīt virzienrādītāju nelietošana. Sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju ir izveidots videoklips, ar kura palīdzību Valsts policija atgādina - ikvienam satiksmes dalībniekam jāatceras, ka uz ceļa mēs neesam vieni, jebkuras pārgalvīgas darbības var ietekmēt un apdraudēt arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Nereti Valsts policija no satiksmes dalībniekiem saņem informāciju, kā arī likumsargi paši, ikdienā pildot darba pienākumus, regulāri novēro, ka ir atsevišķi satiksmes dalībnieki, kuri

klaji neievēro tik elementāru ceļu satiksmes noteikumu kā brīdinājuma signālu lietošana.

Šogad periodā no 1.janvāra līdz 28.novembrim par brīdinājuma signāla nelietošanu sastādīti 2259 administratīvo pārkāpumu protokoli, savukārt pērn tādā pašā periodā autovadītājiem sastādīti 2717 protokoli. Lai gan pēc statistikas datiem nākas secināt, ka šogad pārkāpēju skaits ir samazinājies par 458, tas joprojām pierāda, ka

daļa autovadītāju rīkojas ļoti neapdomīgi un bezatbildīgi, apzināti neievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Šādā veidā pārkāpēji neciena un maldina citus satiksmes dalībniekus, radot dažādas bīstamas situācijas ceļu satiksmē.

Jāpiebilst, ka par virziena signāla nerādīšanu likumā paredzēts sods - brīdinājums vai 15 eiro naudas sods, kā arī tiek piešķirts viens soda punkts. Valsts policija norāda, ka autovadītāji diemžēl bieži neaizdomājas, ka pagrieziena nerādīšanai var būt nopietnas sekas.

Likumsargi uzsver, ka ikvienam satiksmes dalībniekam jāatceras -

tu neesi viens uz ceļa, tavas darbības var ietekmēt un apdraudēt arī citus

ceļu satiksmes dalībniekus!

Videoklips ir tapis sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju, un tas ir veltīts ceļu satiksmes drošības uzlabošanai ar mērķi pievērst transportlīdzekļu vadītāju uzmanību virziena rādītāju izmantošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu