Aicina biežāk izmantot saskaņotos paziņojumus CSNg apstākļu fiksēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Pieaugot nelielo ceļu satiksmes negadījumu skaitam, kas galvenokārt saistīts ar nepastāvīgajiem laika apstākļiem, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) aicina autovadītājus biežāk izmantot saskaņotos paziņojumus CSNg apstākļu fiksēšanai. Tā nolūkā Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (turpmāk – CSDD) nodaļās šajā un nākamajā nedēļā plānots izplatīt saskaņotā paziņojuma paškopējošos eksemplārus.

Salīdzinot CSNg īpatsvaru, kas noformēti ar saskaņoto paziņojumu palīdzību, 2009.gadā 53,5% no visiem CSNg tika noformēti ar saskaņoto paziņojumu palīdzību, savukārt 2016.gadā tie bija jau 64,8%. Tomēr LTAB statistika* rāda, ka saskaņoto paziņojumu izmantošanas proporcija Rīgā un citos Latvijas reģionos būtiski atšķiras.

«Ja Latvijas lielākajās pilsētās ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksēto CSNg īpatsvars pārsniedz 70%, tad atsevišķos lauku reģionos, īpaši Latgalē, tas ir 50% un zemāks,» informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Pērnā gada izskaņā Valsts Ceļu policija publiskoja statistiku, ka Rīgas reģionā diennaktī notiek vidēji ap 100 avāriju un joprojām uz daudziem no tiem ar saskaņotiem paziņojumiem jādodas ceļu policijas ekipāžām. Tādējādi saskaņoto paziņojumu aizpildīšana negadījumā iesaistīto auto vadītāju pašu spēkiem ekonomētu laiku, kas ceļu policijas ekipāžām jāpavada reģistrējot nelielus CSNg, kā arī novērstu nevajadzīgu sastrēgumu rašanos uz ceļiem, kas draud ar potenciāli jauniem CSNg.

Šajā un nākamajā nedēļā CSDD nodaļās tiks izplatīti paškopējošie saskaņotā paziņojuma eksemplāri.

«Aicinām autovadītājus pārliecināties par saskaņotā paziņojuma esamību savā auto, un nepieciešamības gadījumā paņemt to kādā no CSDD nodaļām. Tāpat saskaņoto paziņojumu vienmēr iespējams vaicāt savam apdrošinātājam,» stāsta J.Abāšins.

* Statistika no www.ltab.lv/maps laika periodā no 01.01.2015. – 04.12.2017.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu