Fotoradari pastiprināti kontrolēs OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No 22.janvāra līdz 4.februārim Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Valsts policiju, īstenos sociālu kampaņu, kuras mērķis ir skaidrot sabiedrībai OCTA un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību, kā arī mazināt to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai nokavē tehniskās apskates derīguma termiņus.

Kampaņas ietvaros paredzēts veikt plašu profilaktisko darbu, skaidrojot autovadītājiem, ka OCTA vai tehniskā apskate nav tikai formalitāte, ko valsts uzspiedusi autovadītājiem, bet gan drošības garants pašam autovadītājam, pasažieriem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Tāpat, lai precīzāk izvērtētu to autovadītāju īpatsvaru, kas ceļu satiksmē piedalās bez derīgas OCTA vai tehniskās apskates,

kampaņas laikā stacionārie fotoradari pastiprināti kontrolēs OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņus.

LTAB apkopotā informācija rāda, ka šobrīd kopējais neapdrošināto transportlīdzekļu skaits uz Latvijas ceļiem ir ap 1,5%.

Iecerēts, ka kampaņas laikā apkopotie dati ļaus LTAB un CSDD efektīvāk informēt aizmāršīgos autovadītājus par OCTA vai tehniskās apskates derīguma termiņa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu