Kur novietot auto, dodoties uz Arēnu Rīga

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Stāvvietas atrašana Arēnas Rīga apkārtnē, ja notiek kāds plaša mēroga pasākums, allaž ir bijusi problēma. Tiek nodrošināta iespēja mašīnu novietot stāvlaukumā pie pašas arēnas, maksas stāvvietā viņpus Jāņa Dikmaņa ielai vai pie Olimpiskā centra, taču cilvēka dabā ir meklēt iespējas pakalpojumu saņemt bez maksas.

Svētdien notikušās vācu elektroniskās mūzikas grupas Kraftwerk uzstāšanās laikā ar auto novietošanu būtisku problēmu nebija. Taču tiem, kas ar auto bija ieradušies uz Dona koncertu Valentīna dienas vakarā, spēkrata novietošana sagādāja pamatīgas galvassāpes. It kā nepietiktu ar to, ka brīvu vietu nebija arēnai pieguļošo un tuvējo ielu malās, arī maksas stāvvietas bija pārpildītas.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Tomēr jāsaka, ka ir virkne citu iespēju, kā uz pasākumiem Arēnā Rīga doties ar auto un nesatraukties par to, vai būs kur novietot savu personīgo braucamo. Protams, kāds teiks, ka var taču līdz arēnai aizbraukt ar sabiedrisko transportu. Taču ko darīt cilvēkam no Kokneses, Tukuma vai Liepājas? Ierosinājums uz koncertu doties ar maršruta autobusu vai vilcienu neder, jo tad būs pamatīgas problēmas atgriezties mājās.

Tādēļ pasākumu apmeklētājiem ierosināt izmēģināt kādu no šiem ieteikumiem:

1. Izmēģināt veiksmi un doties līdz pat arēnai. Ja Vesetas, Grostonas, Jāņa Dikmaņa un citu apkārtējo ielu malas ir aizņemtas (ņemot vērā Skanstes rajona apbūves apmērus, tas nebūs pārsteigums), izmantot pieejamās maksas stāvvietas.

Vesetas iela
Vesetas iela Foto: Ingars Tenis, TVNET

2. Paplašināt stāvvietas meklēšanas zonas rādiusu un iegriezties Tomsona, Hospitāļu, Kazarmu, Cēsu, Mēness un citās ielās.

Hospitāļu iela
Hospitāļu iela Foto: Ingars Tenis, TVNET

3. Līdz arēnai nemaz nebraukt, auto atstājot, piemēram, tuvējā Pārdaugavā, kaut Balasta dambī pie Preses nama vai Āgenskalnā, no kurienes līdz arēnai var nokļūt ar 25.trolejbusu.

4. Galvaspilsētas centrā netrūkst maksas stāvvietu, kuras pēc plkst. 20:00 ir bez maksas. Arī šādos gadījumos pēc auto novietošanas izmantojams sabiedriskais transports, kas kursē pa Kr.Valdemāra ielu.

Sky & More
Sky & More Foto: Ingars Tenis, TVNET

5. Vēl viena laba iespēja novietot auto uz koncerta laiku ir lielveikals Sky & More Duntes ielā. No turienes līdz arēnai aizvedīs regulāri kursējošais 3.trolejbuss. Vienīgi jāpatur prātā, ka šajā stāvvietā var uzturēties tikai līdz pusnaktij. Tāpat samērā plašs stāvlaukums, tiesa, maksas, atrodas iepretim Skonto stadionam.

Citiem vārdiem sakot, iespējas apmeklēt pasākumus arēnā bez lieka stresa ir. Visiem, protams, gribas piebraukt pie parādes durvīm, taču lieks kājām nostaigāts kilometrs par ļaunu nenāks nedz pirms, nedz pēc pasākuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu