CSDD: Latvijā izsniegtās vadītāja apliecības atbilst starptautiskajām normām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izsniegtās vadītāja apliecības atbilst visām starptautiskām prasībām un tiek atzītas citās valstīs tāpat kā līdz šim, informēja CSDD.

CSDD ir saņēmusi informāciju no Eiropas Komisijas (EK) un iepazinusies ar tās saturu. EK nav pretenziju ne pret Latvijas apliecību vizuālo noformējumu un ne tās saturu, norādīja CSDD.

Iespējams, ka Latvijai tehniski būs jāpārņem atsevišķi specifiski kodi, kas noteikti EK direktīvā, pieļāva CSDD, norādot, ka Latvijā šādi kodi līdz šim nav tikuši piemēroti un arī nākotnē iespējami tikai teorētiski. Līdz ar to Latvijas autovadītājus šīs tehniskās izmaiņas neskar nekādā veidā. Tas varētu attiekties tikai uz atsevišķu ES valstu autovadītājiem, kuri vēlēsies savas apliecības mainīt Latvijā un kuru valstī šādi kodi tiek lietoti, informēja CSDD.

Latvijas normatīvajos aktos, piemēram, nebija iekļauts 79.kods, kas attiecas uz atsevišķu valstu vēsturiskām apliecībām, kas tikušas izdotas pirms vienoto kategoriju ieviešanas. Tā kods 79.01. nosaka - vienīgi divriteņu transportlīdzekļi ar blakusvāģi vai bez tā, vai 79.03. - vienīgi tricikli. Latvijā šādu specifisku kodu vadītāja apliecībās nekad nav bijis.

Lai pārņemtu visus EK direktīvā iekļautos kodus, tiks veikta detalizētāka normatīvo aktu izpēte un nepieciešamības gadījumā tiks papildināti Ministru kabineta noteikumi.

Jau ziņots, ka EK ir nolēmusi nosūtīt oficiālas paziņojuma vēstules Latvijai, Itālijai, Nīderlandei un Vācijai, mudinot šīs dalībvalstis mainīt vadītāju apliecību noformējumu, ievērojot kopīgos Eiropas noteikumus.

Kā uzsver EK, Eiropas Savienības (ES) direktīva nosaka, ka uz vadītāja apliecības būtu jānorāda transportlīdzekļa vadīšanas ierobežojumi, piemēram, prasība nēsāt brilles un cita papildu informācija. Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Vācijas noteikumi šajā jautājumā esot pretrunā dažām šīm prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu