Komercpārvadājumos izmantotam vieglajam auto apskate būs jāveic divas reizes gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Pasažieru komercpārvadājumos izmantotiem vieglajiem automobiļiem valsts tehniskā apskate būs jāveic divas reizes gadā, paredz Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas iesniegti saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē.

Šādi grozījumi izstrādāti, lai pasažieru komercpārvadājumu veikšanā iesaistītajiem vieglajiem automobiļiem tiktu noteiktas

vienlīdzīgas prasības ar autobusiem un taksometriem transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa atbilstības kontrolei,

kā arī tiktu nodrošināta pasažieru drošība un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošība, teikts SM sagatavoto grozījumu anotācijā.

Pērn 28.septembrī apstiprinātie grozījumi Autopārvadājumu likumā paredz, ka no 2018.gada 1.marta Latvijā tiek ieviests jauns pasažieru komercpārvadājumu veids - pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili. Vienlaikus 2017.gada 9.novembra grozījumos Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā precizēts, ka «sabiedriskie transportlīdzekļi» ir arī M1 kategorijas transportlīdzekļi jeb vieglie automobiļi. Tādā veidā turpmāk vieglos automobiļus varēs izmantot pasažieru komercpārvadājumos regulāro autobusu maršruta daļā vai reisos ar mazāku pasažieru skaitu.

Lai noteiktu kārtību, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometriem un ar vieglo automobili, valdība atbalstīja noteikumu paketi. Jaunie noteikumi attieksies gan uz taksometriem, gan uz uzņēmējiem, kas vēlēsies pasažieru komercpārvadājumus piedāvāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni kā, piemēram, «Taxify» un «Uber».

Noteikumi paredz, ka turpmāk visiem

autovadītājiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru un vieglo automobili, būs jāreģistrējas Taksometru vadītāju reģistrā.

Taksometru vadītāju reģistru veidos un uzturēs Autotransports direkcija.

Reģistrācija Taksometru vadītāju reģistrā personām jāveic līdz 2018.gada 31.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu