Dzīvību glābējs - gaisa spilvens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Auto būvei jau ir vairāk nekā 100 gadus sena vēsture, turpretim drošības sistēmas, kas kļuvušas par neatņemamu mūsdienu auto sastāvdaļu, sākts ieviest salīdzinoši nesen.

Piemēram, drošības jostas standarta auto aprīkojumā pirmo reizi tika ieviestas 1959. gadā (to paveica Volvo), savukārt gaisa drošības spilveni, kurus 1952.gadā izgudroja amerikānis Džons Hetriks, sērijveida automobiļos tiek piedāvāti kopš 1981.gada, kad Mercedes-Benz flagmaņa, S klases ar virsbūves tipu W126, papildaprīkojuma sarakstos tika iekļauta pozīcija gaisa drošības spilveni.

Kopš tā laika gaisa spilvenu izplatība ir ievērojami augusi un nav iedomājams moderns mūsdienu auto ar vismaz diviem, bet labākajā gadījumā četriem, sešiem, septiņiem vai pat vairāk drošības spilveniem.

Šo trīsdesmit gadu laikā, kopš drošības gaisa spilveni pieejami sērijveida automobiļos, tie glābuši neskaitāmas dzīvības, bet tai pašā laikā ir svarīgi atcerēties, ka gaisa spilvenā slēpjas milzīgs spēks, kas var arī nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai.

Kas ir drošības gaisa spilvens un uz ko tas ir spējīgs, uzzināsi, ja noskatīsies VIDEO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu