Jānis Traubergs vērtē KIA Optima (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Par savām attiecībām ar Ceļu policiju, satiksmes noteikumiem, kā arī par jauno KIA Optima LTV7 raidījumā Tavs Auto stāsta sporta ziņu moderators Jānis Traubergs.

KIA Optima ir Dienvidkorejas uzņēmuma atbilde Eiropas konkurentu piedāvājumam vidējā klasē. Tā dvīņubrālis ir Hyundai i40, taču tos vieno tikai tehnoloģiskā platforma, dzinēji un transmisijas, bet dizains ir pilnīgi unikāls, ar kādreizējā Audi dizainera Pītera Šreijera zīmētām līnijām un detaļu akcentiem.

Dzinēju paletē Eiropas tirgū pagaidām ir tikai viena opcija - dīzelis ar 1,7 litru darba tilpumu un 136 zirgspēkiem. Skaitļi nav lieli, taču auto ar to ir pietiekami sprigans un vienlaicīgi arī ļoti ekonomisks. Pat Biķernieku sporta kompleksa kartinga trasē, braucot visnotaļ dinamiski, auto netērē vairāk par 7 litriem uz 100 kilometriem.

Optima ir laba alternatīva vidējā klasē ar plašu salonu, labu apdari, dāsnām papildaprīkošanas iespējām. Lielākais auto trūkums ir tas, ka cena pilnas aprīkošanas rezultātā to novieto apmēram vienā līmenī ar konkurentiem un attiecīgi vismaz šajā ziņā nepadara īpaši pievilcīgāku par citiem automobiļiem.

Vairāk par KIA Optima, tās praktiskajām īpašībām un braukšanas komfortu skaties zemāk pievienotajā video.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu