Linda Saulīte par Opel Mokka un autobraukšanu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Opel Mokka varētu salīdzināt ar augstpapēžu kurpēm - lai gan, tās uzvelkot, jūsu augums savus izmērus nemaina, iespēja noraudzīties uz pārējiem no nedaudz augstāka skatu punkta ir nodrošināta.

Mokka ir būvēta uz tās pašas General Motors mazās klases automobiļu platformas, kas kalpo par pamatu tādiem auto kā Opel Adam un Chevrolet Aveo. Tas nozīmē, ka jaunais Opel modelis, kurš tukša lauka vidū izskatās liels un masīvs, patiesībā ir mazs un kompakts.

Mokka garums ir gandrīz 4 metri un 28 centimetri, savukārt augstums ir nepilni 1,7 metri. Tilpuma ziņā mazākais, bet jaudas ziņā spēcīgākais dzinējs, kas iekļauts Mokka motorizācijas opciju sarakstā, ir 1,4 litru turbo benzīnnieks ar 140 zirgspēkiem. Ekonomiskākā izvēle turpretim varētu būt 1,7 litru CDTI dīzeļdzinējs ar 130 zirgspēkiem un 300 Nm griezes momentu. Ar šo spēka agregātu apgādātam mazajam apvidniekam uz 100 kilometriem vidēji vajadzētu pietikt ar 4 - 4,5 litriem degvielas.

Jaunais modelis, kura dvīņubrāli Chevrolet klāstā sauc par Trax, ir diezgan praktisks auto - tam ir augsta sēdpozīcija, ērta iekāpšana un kompaktklases auto cienīgs bagāžnieks. Standarta konfigurācijā tā ietilpība ir 356 litri, bet, izsēdinot aizmugurējos pasažierus un nolaižot atzveltnes, iegūstama 1,3 kubikmetrus liela telpa, tiesa, ja tā tiek izmantota līdz griestiem.

Ja runājam par cenām, tad jāatzīmē, ka Mokka ir salīdzinoši pieejams auto. Ar 1,6 litru benzīna motoru bāzes modeļa cena ir nepilni 11 tūkstoši latu. No aprīkojuma listes izvēloties gandrīz visu iespējamo, automobilis maksās ap 19 tūkstošiem latu. Vai auto ir šīs summas vērts, uzticēsim vērtēt Lindai Saulītei - Latvijā pirmā digitālā žurnāla «Lillā» izdevējai, kura iepriekšējos 12 gadus vadījusi TVNET mārketingu un pārdošanu un ikdienā ir arī autovadītāja.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu