Rešetinam galvu sajaucis BMW (121)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Līdz šim Dailes teātra aktieris Intars Rešetins bija iecienījis Volvo markas automašīnas, taču pēc BMW 328i Touring izmēģināšanas domā arī par sava BMW iegādi. Aktieris atzīst, ka jaunais BMW savā ziņā sajaucis viņam galvu.

Sākumā, ejot pie teātra priekšpusē novietotā BMW, ar kuru braukts pēdējo mēnesi, Intars to nosauc par Smukulīti un atzīst, ka žēl būs atdot atpakaļ dīlerim.

Izmēģinājis jauno modeli, kam aprīlī bija dzimšanas diena, Rešetins sarunā ar portālu TVNET pauž pārsteigumu: «Biju pārsteigts par to, cik auto var būt dinamisks un ekonomisks reizē. Tas man ir atklājums. Izdzirdot par benzīna motoru, automātu, liekas svētās šausmas, bet es biju pārsteigts. Mēneša laikā tiešām esmu iemīļojis šo auto.»

Braucot ar maksimāli atļauto braukšanas ātrumu pa šoseju, auto tērē 6,1 l/100 km, vidējais degvielas patēriņš ir 8,7 l/100 km, bet, braucot pa pilsētu, auto «ēd» aptuveni 10 l/100 km.

Aktieris saka atzinīgus vārdus par visām auto «jaunajām lietām», piemēram, automātisko motora izslēgšanos sastrēgumā, kamēr klimata kontrole un radio turpina strādāt. Tas palīdzot samazināt degvielas patēriņu, kamēr klimata kontrole un radio turpina strādāt. «Man tas patika. Mūsdienās tas ir būtisks aspekts. Mēs visi, neskatoties uz savu rocību, cenšamies ieekonomēt un pietaupīt.»

Man ir būtiski, lai mašīna būtu ekonomiska.
Foto: TVNET

Tāpat Rešetins priecājas, ka auto ir kompakts, taču vienlaikus ietilpīgs. «Esmu kaislīgs makšķernieks. Aizmugurē varēju salikt visus makšķeres rīkus ar lielām kastēm. Tā nebija nekāda problēma.

Lai arī BMW trešā sērija skaitās mazā, salons ir gana ietilpīgs. Aizmugurē sēžot, kājas neduras priekšējā sēdeklī.»

Uzskaitot jaunā BMW labās īpašības, Rešetins atminas arī vienu būtisku trūkumu: «Tas, ka auto nepieder man, tas ir jāatdod. Tas ir būtisks mīnuss.»

Vai pirktu šo mašīnu, ja būtu tādas iespējas? «Es esmu aktieris, un

Latvijā aktierim 45 tūkstoši eiro ir ļoti astronomiska summa.

Bet es domāju, ka pēc pieciem gadiem, kad tai vairs nebūs šis astronomiskais cipars, es labprāt skatītos šāda auto virzienā. Tas būtu gandrīz mazlietots auto.»

Foto: TVNET

Iepriekš Rešetins bija iecienījis Volvo markas automašīnas, taču pēc BMW 328i Touring izmēģināšanas pieļauj, ka viņa nākamais auto varētu būt BMW. Intervijas dienā aktieris bija piedalījies izsolē par kādas 3.sērijas BMW kupejas iegādi, taču diemžēl to nenopirka, jo citi pircēji izrādījās naudīgāki.

«Esmu Volvo fans. Man liekas, ka esmu piedzimis Volvo zvaigznājā. Bet, mēnesi pabraukājis ar šo BMW, tagad skatos arī uz BMW. Man arī pirms tam ir bijis BMW, bet tas bija nobraukts un nolietots, jo tādu varēju atļauties studiju gados. Man par to nav siltas atmiņas, jo tur bija motora defekts un viss pārējais.»

Taču sarunas noslēgumā Rešetins secina: «Es skatījos uz Volvo S80, bet šis BMW man nedaudz samežģījis smadzenes.»

Foto: TVNET

Vai jaunais BMW nemudināja «paskriet» ātrāk par atļauto braukšanas ātrumu?

«Autoskolā instruktors jokodams mani mācīja, ka pēc noteikumiem ir jābrauc līdz eksāmeniem, tiesību iegūšanai. Pēc tam var braukt tik ātri, cik atļauj maks, protams, neapdraudot citu dzīvību un veselību.» Rešetins priecājas, ka

Latvijā ir diezgan daudz ceļu policistu, kuri pazīst un mīl aktierus.

Viņš gan necenšas to īpaši izmantot savtīgos nolūkos.

«Kuram jaunam cilvēkam nepatīk pabraukt ātrāk, it sevišķi, ja ir tādas klases auto, kas to ļauj un kam tas ir paredzēts? Vienīgais ceļi pie mums ir katastrofālā stāvoklī. Šim auto bija 18 collu diski un zemprofila riepas, tāpēc pa Latvijas ceļiem bija jābrauc ļoti saudzīgi.»

Foto: TVNET

Rešetins atzīst, ka auto viņam nav tikai pārvietošanās līdzeklis. «Tā kā es daudz laika pavadu, pārvietojoties no punkta A līdz punktam B, auto man nav tikai auto. Tas ir kaut kas vairāk nekā labs draugs.

Vienmēr, atbraucot mājās no kāda pasākuma, es noglaudu stūri vai paneli un saku: «Paldies, mīļā, ka tu mani atvedi mājās! Auto man noteikti ir sieviešu dzimtē.»

Aktieris mašīnas mēdz saukt arī mīļvārdiņos, piemēram, Mīlulīte, Dūdiņa.

Viņam būtu grūti iedomāties savu ikdienu bez mašīnas. «Mašīna ir individualitāte, tā ir iespēja noslēpties no citiem, pabūt vienam, padomāt. Manā uztverē vīram un sievai vajag katram savu auto, kur var pabūt ar sevi.»

Auto ir kā cilvēka mazā svētnīca.
Foto: TVNET

Runājot par stereotipiem, kas cirkulē ap BMW markas automašīnām un to agresīvajiem braucējiem, aktieris pieļauj, ka daļu negatīvo komentāru izsaka ļaudis, kuri paši nekad nav braukuši ar BMW.

Svarīgākā ir tā blīve starp stūri un sēdekli.
Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu