Aktieris Jānis Vimba vērtē Audi A3 sedanu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Audi - tas ir vārds, kurš liek patīkamā saviļņojumā notrīsēt lielai daļai auto fanu Latvijā.

Neapšaubāmi, tas mūsmājās ir populārs zīmols, un pat ja šāda spēkrata vēl nav jūsu garāžā, gan jau tas atrodas jūsu sapņu un cerību saraksta pirmajās rindās. Bet - kas īpašs ir šajos četros riņķos? To mēģināsim noskaidrot kopā ar aktieri Jāni Vimbu, talkā ņemot vienu no Latvijas Gada auto 2014 pretendentiem Audi A3 sedanu.

Ar šo modeli Audi ir iesoļojis jaunā segmentā, jo kompaktais A3 līdz šim bijis pieejams tikai ar hečbeka un kabrioleta virsbūvi, bet vēl nekad sedana formātā. Lai arī A3 sedans ir mazākais šāda tipa auto Audi piedāvājumā, tas patīkami pārsteidz gan ar gaitas īpašībām, gan salona ietilpību un veiktspēju.

Dzinēju paletē ir atrodams viss, ko potenciālais pircējs varētu vēlēties. Bāzes dzinējs ir ņiprais un vienlaikus ekonomiskais 1,2 litru turbomotors ar 105 zirgspēkiem. Bet kā jaudīgākas alternatīvas tam var izvēlēties 1,4 litru turbodzinēju ar 122 vai 140 zirgspēkiem un 1,8 litru TFSI agregātu ar 180 ZS. Ja arī ar to nešķiet pietiekami, tad nākamā gada sākumā A3 sedana modifikāciju klāstu papildinās modelis S3 ar precīzi 300 zirgspēkiem.

Dīzeļdzinēju saimē izvēles iespējas ir pieticīgākas - Audi piedāvā tikai 1,6 litru TDI ar 105 zirgspēkiem un 2 litru TDI ar 150 ZS. 180 zirgspēku benzīnnieks un 150 zirgspēku dīzelis pagaidām ir arī vienīgie dzinēji, ko iespējams kombinēt ar quattro pilnpiedziņu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu