Atklāti par neveiksmīgo rekordlēcienu un iespaidīgo avāriju (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Šā gada pavasarī pieredzējušais franču autosportists Gerlēns Šišerī, kurš sevi jau vairākkārt ir apliecinājis pasaulē grūtākajās sacensībās - Dakāras rallijreidā - bija iecerējis veikt tālāko lēcienu ar auto. Tas viņam neizdevās.

Šobrīd Ginesa rekordu grāmatā iepretim ierakstam par 322 pēdas jeb 98,14 metrus tālu lēcienu ar auto atrodams amerikāņa Tanera Fausta vārds. Tas tur atrodams joprojām, jo Šišerī rekorda pārspēšanas mēģinājumā piedzīvoja neveiksmi un uzstādīto mērķi – gaisā pārvarēt vismaz 360 pēdas jeb 109,73 metrus – nesasniedza.

Viens no ambiciozās avantūras organizētāju partneriem, GoPro kameru ražotājs, savā YouTube interneta vietnē tagad ir ievietojis smalku izklāstu un augstas izšķirtspējas (arī palēninātus) kadrus no sagatavošanās procesa, treniņiem, atbildīgā lēciena un neskaitāmajiem kūleņiem, kas sekoja pēc speciāli būvētā rallijreidu MINI ietriekšanās ar degungalu zemē 160 km/h ātrumā.

Kā redzams videomateriālā, GoPro ar tehnisko nodrošinājumu nav skopojušies, jo iespaidīgais notikums iemūžināts no neskaitāmiem skatpunktiem - Šišerī aizsargķiveres, ātrumpārslēga, MINI salona aizmugurējās sienas, no priekšējās statnes, no piekares elementiem, tramplīna, mašīnas provizoriskā piezemēšanās punkta, protams, arī skatītāju zonas u.c.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu