Gandrīz 400 km/h uz koplietošanas ceļa (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Saules ielejā Aidaho štatā, ASV ik gadu norisinās autoentuziastu «rallijs» pa koplietošanas ceļiem. Šis gads nebija izņēmums un, kā liecina YouTube publicētie video, šogad sarīkojums bija jo īpaši ātrs.

YouTube lietotājs TheStradman savā kontā ir publicējis ne tikai video, kurā tam neskaitāmas reizes garām aizsteidzas vairāki dažādu modeļu Bugatti Veyron, bet arī video no taisna šosejas posma, kuru kāds drosmīgs Bugatti Veyron saimnieks izmanto sava auto maksimālā ātruma pārbaudīšanai.

Konkrētais auto ir unikāls Bugatti Veryon Super Sport Pur Blanc izpildījumā. Tas ir apgādāts ar 1200 zirgspēku 8 litru W16 dzinēju un patlaban ir planētas ātrākais sērijveida automobilis, jo spēj sasniegt 431 km/h. Tas arī ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā.

Drosminiekam Saules ielejā no sava 2,8 miljonus dolāru vērtā auto šādu ātrumu izspiest neizdevās, taču jāatzīst, ka izmērītās 246,4 jūdzes jeb 396,542 kilometri stundā uz koplietošanas ceļa ir vērā ņemams rādītājs. Teorētiski no Rīgas līdz Liepājai šādā ātrumā varētu aizbraukt pusstundas laikā. Bet tā ir tikai teorija, jo Bugatti un Michelin inženieri aprēķinājuši, ka speciālās riepas maksimālā ātrumā nodilst 15 minūšu laikā, bet 100 litru degvielas tvertne izžūst apmēram 10 minūtēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu