Tikai Amerikā: Bigfoot limuzīns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Neierobežoto iespēju zemes benzīngalvas un mehāniķi kārtējo reizi pierādījuši, ka vajag tikai darīt, jo tikai tā ir iespējams realizēt vistrakākās idejas.

Par neko citu, kā vien traku ideju var nodēvēt tā dēvētā monster truck pārveidošanu par limuzīnu. Tomēr amerikāņu kompānija Big Toyz Racing tieši šādu auto šobrīd pārdod, solot nebijušas sajūtas un vienreizēju piedzīvojumu, kam nekas no līdz šim redzētā nestāvēs līdzi.

Īpašais limuzīns ir būvēts uz pastiprināta cauruļu rāmja, kam augšpusē piemontēta Ford Excursion dizaina virsbūve. Šis ir vienīgais šāda tipa auto, un par to tā autori vēlētos saņemt miljonu dolāru, raksta Motor.ru.

Ekstrēmais bezceļu limuzīns ir 9,75 metrus garš, 3,65 metrus augsts un veselus 3,59 metrus plats. Tā riteņu bāze tikmēr sasniedz iespaidīgu 7,1 metru, savukārt svars ir 6,8 tonnas.

Lai milzenis droši dotos uzjautrinošā braucienā pa parastam auto nepārvaramu apvidu, tam nepieciešams kārtīgs motors un mezglu kopums. Un par tādu ir padomāts. Proti, auto ir apgādāts ar 8,5 litru astoņu cilindru motoru, kurš attīsta 700 zirgspēkus, speciāli izstrādātu transmisiju, pilnībā vadāmu šasiju, speciālas bremzes un jaudas pārvada mezglu dzesēšanas sistēmu.

Monstra vadītājam ir paredzēta vieta kabīnes centrā, savukārt garajā salonā ir iebūvēti 12 kausveida sporta sēdekļi, kam jāsniedz nepieciešamā stabilitāte, kad auto dodas neceļos.

Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu