Bugatti debitē videospēļu pasaulē ar Vision Gran Turismo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Godinot Bugatti panākumus sportā pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados, kā arī triumfu Lemānas sacensībās tālajā 1937. un 1939. gadā, Volkswagen paspārnē dzīvojošās franču kompānijas dizaineru komanda ir radījusi hipermašīnu Bugatti Vision Gran Turismo. Tās virtuālā versija drīzumā priecēs video spēļu fanus ar Sony konsoles PlayStation starpniecību, savukārt dabā skatāmais konceptauto viesosies Frankfurtes automobiļu izstādē un daudzu entuziastu ieskatā vēstīs par gaidāmo modeli Chiron.

«Bugatti dizaineru komanda tradicionāli strādā ļoti šauram klientu lokam. Ar Bugatti Vision Gran Turismo mums beidzot ir iespēja ko īpašu sniegt arī zīmola faniem,» saka Bugatti Design vadītājs Ahims Anšaidts. «Ja mērķauditorija no 450 cilvēkiem pēkšņi palielinās līdz vairākiem miljoniem fanu, videospēļu cienītāju un benzīngalvu, lieta kļūst pavisam nopietna. Mums patiesi bija interesanti strādāt šajā projektā.»

Kompānijas dizaineri iedvesmu smēlās Bugatti vēsturiskajos panākumos autosportā pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados, tomēr īstais un vienīgais Vision Gran Turismo radītāju iedvesmotājs bija leģendārais sacīkšu auto Bugatti Type 57 Tank, ar kuru kompānija izcīnīja uzvaru 1937. un 1939. gada Lemānas sacensībās. Attiecīgi konceptuālā auto virsbūve krāsota 1937.gada uzvarētāja krāsās - zilā un melnā.

«Mēs vēlējāmies, lai mūsu projekts būtu iespējami reālistisks, lai varam spēles Gran Turismo virtuālajā pasaulē ievest īstu Bugatti. Ikkatru dizaina elementu nosaka tā funkcija. Bugatti Vision Gran Turismo ir perfekta inženierijas un estētikas simbioze,» stāsta ārējā dizaina izstrādes vadītājs Frenks Heils.

Tāpat kā virsbūves dizaina izstrādē, arī interjera veidošanā netika pieļautas nekādas atkāpes, norāda Bugatti. «Šis ir bezkompromisa sacīkšu auto. Visi rādītāji un ciparnīcas atrodas tieši tur, kur sacīkšu braucējs vēlas tās redzēt. Ceram, ka spēles spēlētājiem būs tikpat liela bauda braukt ar Bugatti Vision Gran Turismo, cik mums bija izstrādes process,» - tā Bugatti galvenais interjera dizainers Etjēns Salome.

Var atzīmēt, ka pirms Bugatti savus virtuālos Gran Turismo automobiļus ir radījuši tādi zīmoli kā SRT, Peugeot, Volkswagen, MINI, Lexus, Alpine, Mazda, Infiniti, Chevrolet, Subaru un Toyota.

Foto: Bugatti
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu