Par 1,76 miljoniem izsolīts Dženisas Džoplinas apgleznotais Porsche

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien par gandrīz 1,76 miljoniem ASV dolāru (1,61 miljonu eiro) izsolīts Dženisas Džoplinas apgleznotais «Porsche» kabriolets.

Vairāksolīšana ilga piecas minūtes, norādīja izsoļu nama «Sotheby's» pārstāvis. Tā ir augstākā cena, kas jebkad samaksāta par «Porsche 356» automašīnu.

Pirms izsoles tika prognozēts, ka 1964.gada auto varētu pārdot par gandrīz trīsreiz mazāku summu - 600 000 dolāru (548 000 eiro).

Izsoles dalībnieki aplaudēja, kad automašīnas cena pārsniedza vienu miljonu dolāru un 1,6 miljonus dolāru.

«Dženisas Džoplinas «356C» bez šaubām ir starp visu laiku nozīmīgākajām «Porsche» automašīnām,» izziņojot izsoli, sacīja «Sotheby's» Rietumkrasta daļas rīkotājdirektors Ians Kellehers. «Tas ir fantastisks automobilis, kas pārsniedz mākslas, popkultūras un sociālo kustību robežas. Tas ir tikpat novatorisks un apburošs kā pati dziedātāja.»

Džoplina 1968.gadā iegādājās lietotu 1965.gada «Porsche 365c 1600» kabrioletu baltā krāsā. Viņai tas piederēja līdz nāvei 1970.gada oktobrī. Pēdējos 20 gadus automašīna bija novietota pie Rokenrola slavas zāles un muzeja Klīvlendā.

Kāds Džoplinas draugs apgleznoja auto ar psihodēliskiem zīmējumiem. Automašīna kļuvusi tik atpazīstama, ka 1969.gadā mēģinājums to nozagt un nopūst ar pelēku krāsu esot izgāzies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu