9 interesanti fakti par jauno E klasi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Iznākot jaunam auto, vispirms vērtējam tā izskatu, motorizācijas opcijas, veiktspējas rādītājus un patēriņu. Tomēr ir virkne dažādu nozīmīgu sīkumu, kuri varbūt paliek nepamanīti, lai arī kalpo kā komfortam, tā arī drošībai. Šeit apkopoti deviņi interesanti, pieminēšanas vērti fakti par jauno Mercedes-Benz E klasi.

E klase sargā braucēju ausis

Kad E klase fiksē nenovēršamu avāriju, automobilī uzstādītā PRE SAFE SOUND sistēma caur skaļruņiem atskaņo savdabīgu skaņu. Tās galvenais uzdevums ir stimulēt mazāko muskuli cilvēka organismā - kāpslīša muskuli. Tā uzdevums savukārt ir pasargāt bungplēvīti liela ārējā trokšņa gadījumā, raksta mercedesbenz.about.com.

Visdrošāk ir atrasties auto centrā

Vēl viena interesanta drošības sistēma ir PRE SAFE IMPULSE SIDE. Tā ietver sēdekļu sānos iebūvētus gaisa spilvenus, kuri «izšauj» vēl pirms sānu trieciena un šajā brīdī pavirza mašīnā sēdošos par 7 centimetriem tuvāk salona centram.

Informācijas un izklaides sistēmu var pārvaldīt ar stūri

Multimediju sistēmas pārvaldībai domātais skārienpaliktnis un grozāmā ripa joprojām ir atrodami E klases viduskonsolē. Tai pašā laikā jaunā E klase ir ieguvusi arī jaunu skārienjutīgu ievades sistēmu uz stūres rata. Tas nozīmē, ka tagad ar viegliem īkšķu pieskārieniem, neatraujot rokas no rekomendējamā satvēriena uz «deviņiem un trijiem», vadītājs var pārvaldīt gan radiostacijas, gan mainīt arī klimata kontroles iestatījumus.

Divarpus gadus pilnveidoti sēdekļi

Progresīva klimata kontrole ar gaisa aromatizētāju, perfekts audio sistēmas skanējums un visādi gadžeti nespēs pārliecināt potenciālo pircēju izvēlēties E klasi, ja mašīnai nebūs ērti sēdekļi. Jaunajā E klasē tādiem vajadzētu būt, jo kompānijas inženieri kopumā ir pavadījuši vairāk nekā divarpus gadus, lai panāktu, ka sēdekļi ir platāki, garāki, regulējami lielākā diapazonā, labāk polsterēti un vienlaikus arī vieglāki.

Šis patiesi ir jauns auto

Vairumam jauno auto ir daudz no iepriekšējās paaudzes modeļiem pārņemtu detaļu. Mercedes-Benz E klases gadījumā inženieriem nav padomā detaļas, kas nebūtu pārveidota.

E klase prot braukt pati

Tāla ceļa mērošana pa platu, taisnu maģistrāli var būt nogurdinoša, tāpēc E klase ir apgādāta ar autopilota sistēmu. Uz maģistrāles tā darbosies ātrumā līdz pat 130 jūdzēm stundā (210 km/h), patstāvīgi turēs mašīnu ieņemtajā joslā, automātiski piebremzēs, ja priekšā braucošais auto samazinās ātrumu un pārkārtosies blakus joslā. Lai tā notiktu, vadītājam atliks vien pieskarties virzienrādītāja slēdzim.

Auto parkojas pats

Jaunā E klase prot būt patstāvīga ne tikai uz maģistrāles. Kad sasniegts galamērķis, vadītājs var izkāpt no mašīnas, viedtelefonā nospiest pogu, un auto dosies patstāvīgi meklēt piemērota izmēra stāvvietu. To atrast mašīnai palīdz visaptveroša radaru un kameru sistēma.

Pirmais auto, kurš komunicē ar citiem

Šis ir pirmais auto, kurš apgādāts ar Car-to-X komunikācijas sistēmu. Tā nodrošina E klasei spēju sazināties ar citiem transportlīdzekļiem un satiksmes infrastruktūras objektiem. Šobrīd E klase zina jebkuras citas jaunākās paaudzes E klases atrašanās vietu, pārvietošanās ātrumu un braukšanas virzienu, bet nākotnē E klase tiešā veidā saņems informāciju no tiltiem, luksoforiem par situāciju uz ceļa, kā arī datus par braukšanas apstākļiem.

Automobiļa salonā ir 64 noskaņu apgaismojuma toņi

Mercedes-Benz E klases salona izgaismošanai iespējams izvēlēties starp 64 dažādiem noskaņu apgaismojuma toņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu