Nissan Navara iegūst GT-R motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Severn Valley Motorsport

Britu tūninga ateljē Severn Valley Motorsport (SVM) ir izziņojis tūninga programmu pikapam Nissan Navara. Tās ietvaros paredzēts praktisko auto pārvērst reibinoši ātrā supermašīnā ar Nissan GT-R motoru.

SVM ir uzņēmums, kura specializācija ir GT-R pilnveidošana un šim superautomobilim uzstādītā dzinēja transplantēšana citos japāņu zīmola automobiļos.

Kompānijai jau ir pieredze twin-turbo V6 motora iebūvēšanā zem Qashqai dzinēja pārsega. Tagad SVM speciālisti 3,8 litru motoru uzstādījuši jaunākās paaudzes Navara pikapam.

Standarta izpildījumā SVM izmantotais GT-R motors attīsta 550 zirgspēkus. Bet, it kā ar to būtu par maz, jauda ir pacelta līdz 800 zirgspēkiem, kas Navara dod iespēju sasniegt vismaz 320 kilometru stundā maksimālo ātrumu. Jāpiezīmē gan, ka motora sniegtās iespējas ir krietni vien plašākas un SVM speciālisti, ja klients vēlēsies, spēka agregāta maksimālo jaudu var pacelt līdz 1500 zirgspēkiem, kas atbilst tādiem mūsdienu hiperauto kā Bugatti Chiron un Koenigsegg Regera.

Par tūnētu 800 zirgspēku Navara SVM prasa apmēram 200 sterliņu mārciņu jeb 255 tūkstošus eiro. Naudas izteiksmē tās ir gandrīz desmit bāzes modifikācijas Navara, kuru sākuma cena Latvijā ir nedaudz virs 27 tūkstošiem eiro.

Atgriežoties pie augstāk pieminētā Qashqai, var atzīmēt, ka šim automobilim uzstādītā GT-R motora darba tilpums tika palielināts no 3,8 līdz 4,1 litram, dzinējs tika apgādāts ar degvielas iesmidzinātājiem no Bugatti Veyron un lielāka izmēra turbo kompresoriem. Tā rezultātā spēka agregāta jauda jau sasniedz 1100 zirgspēkus un auto iegūst apskaužamus dinamikas rādītājus. Proti, līdz 100 km/h krosovers spēj paātrināties 2,7 sekundēs, savukārt 200 km/h robeža «krīt» 7,5 sekundes pēc starta. SVM Qashqai ātruma rekords ir 357 km/h un tas tika uzstādīts pagājušā gada septembrī Brentingtorpas lidlaukā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu