Arī pēc sīkas avārijas ieteicams piezvanīt policijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ciešot nelielā satiksmes negadījumā un pēc tā pametot notikuma vietu, no cietušā ļoti viegli var kļūt par vainīgo, tā ka galu galā nākas maksāt soda naudu un tikt pie vairākiem soda punktiem. Tā liecina vairāku KASKO polišu klientu pieredze pēdējā laikā, norāda If Apdrošināšana.

«Iepriekšējos gados pēc neliela ceļu satiksmes negadījuma tajā iesaistītie autovadītāji mēdza savstarpēji vienoties, piemēram, vainīgais autovadītājs cietušajam nekavējoties kompensēja saskrāpētās automašīnas virsbūves remonta vai pulēšanas izmaksas, un lieta bija atrisināta,» stāsta If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs Roberts Skrupskis.

Pēdējos mēnešos situācija ir mainījusies, un pat pēc nelielām avārijām nav ieteicams paļauties uz savstarpēju vienošanos. «Nesen nepatīkamu pārsteigumu piedzīvoja kāds If Apdrošināšanas KASKO klients, kura automašīnu netīšām bija saskrāpējis kaimiņa auto. Abi bija vienojušies, ka dokumentus par negadījumu abi noformēs pēcāk, bet vainīgais vēlāk atteicās atzīt savu vainu un, lai gan KASKO polise kompensēja zaudējumus, mūsu klientam vairs nebija iespējas pierādīt, ka viņš negadījumā ir cietušais,» skaidro Roberts Skrupskis.

Kādā citā reizē cietušais autovadītājs bija piekritis vainīgā autovadītāja piedāvātajai naudas kompensācijai par saskrāpētu auto virsbūvi, taču vēlāk tika atzīts par vainīgu negadījumā, jo otrs autovadītājs policijā bija pieteicies kā cietušais.

Kā rīkoties

Bieži vien autovadītāji, garāmbraucot vai izbraucot no autostāvvietas, nejauši aizķer citu auto un saskrāpē tā krāsojumu un, lai nekavētu laiku, gaidot cietušo, atstāj zīmīti ar savu kontaktinformāciju, lai būtu iespējams sazināties. «Šādā un līdzīgās situācijās cietušajiem iesakām nepaļauties uz solījumiem un nepamest negadījuma vietu. Sazinoties ar vainīgo, jālūdz, lai viņš atgriežas negadījuma vietā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanai. Ja otrs autovadītājs atsakās, tad pašam cietušajam, nepametot negadījuma vietu, jāfiksē automašīnai radītie bojājumi un negadījums telefoniski jāpiesaka policijā,» iesaka Roberts Skrupskis.

Autovadītājiem jāatceras, ka negadījuma vietas pamešana ir viens no rupjākajiem ceļus satiksmes noteikumu pārkāpumiem un policijai ir pamats sodīt gan cietušo, gan vainīgo autovadītāju, ja negadījuma vietu pametušas abas iesaistītās puses.

Savukārt, ja bojājumus automašīnai atklājat, piemēram, autostāvvietā, kad vainīgais nav zināms, arī tad ieteicams šos bojājumus fiksēt un šo negadījumu telefoniski pieteikt gan savam apdrošinātājam, gan policijai. Tas ļaus izvairīties no negaidītiem pārsteigumiem un kļūšanas par vainīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu