Britu rallists centīsies īstenot trakāko braucienu Menas salā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Subaru

Trīskārtējais Lielbritānijas rallija čempions Marks Higinss jau šovasar plāno uzstādīt jaunu Menas salas ātruma rekordu.

Divu nedēļu periodā no 28.maija līdz 10.jūnijam Lielbritānijai piederošajā Menas salā norisināsies kārtējās Isle of Man TT motobraukšanas sacīkstes. Tās tiek rīkotas no koplietošanas ceļiem un pilsētu ielām izveidotā trasē, kuras viens aplis ir 37,73 jūdzes jeb 60,7 kilometrus garš. Lai arī

šīs sacensības droši var uzskatīt par bīstamākajām pasaulē,

jo drošības zonu, kur izslīdēt, trases malās bieži vien nav vispār, bet ātrums spēcīgākajās klasēs regulāri pārsniedz 300 kilometrus stundā, tās ik gadu piesaista lielu uzmanību dažādās aprindās, kļūstot par ļoti nozīmīgu motoru sporta dzīves sastāvdaļu.

Pēdējos gados Menas salas virzienā diezgan intensīvi raugās Subaru. Un šis gads nebūs izņēmums, turklāt japāņu autoražotāja Amerikas nodaļa Subaru of America, Inc. jau ir paziņojusi, ka tīko uzstādīt jaunu Isle of Man TT trases apļa rekordu ar īpaši šim nolūkam sagatavotu jaunākās paaudzes Impreza WRX STI.

Šis auto ir būvēts, sadarbojoties Subaru of America, Inc., autosporta firmai Prodrive un iesaistoties arī Subaru Tecnica International (STI), savukārt to pilotēs pieredzējušais britu autosportists Marks Higinss. Viņam starp citu pieder divi pēdējie 60 km garās trases rekordi.

Pirmo viņš uzstādīja 2011.gadā, vienu apli veicot 19 minūtēs un nepilnās 57 sekundēs. Tā ar apmēram divu minūšu rezervi krita 21 gadu noturējies rekords. Jāpiezīmē, ka 2011.gada rekordbraucienā sportists neiztika bez nervu kutinošiem momentiem. Biedējošāko no tiem Higinss piedzīvoja kādā apdzīvotā vietā, kad ar apmēram 250 kilometriem stundā viņš zaudēja, taču spēja atgūt kontroli pār savu auto un turpināt ceļu.

Aktuālo apļa laika rekordu Higinss uzstādīja 2014.gadā ar tobrīd jaunākā Subaru Impreza speciālversiju. Ar to sportists

60,7 kilometrus iemanījās nobraukt 19 minūtēs un 15 sekundēs

un tagad ir pārliecināts, ka pēc treniņbraucieniem palīst zem 19 minūšu laika atzīmes ir visnotaļ iespējams.

Zemāk pievienotajā video redzams Higinsa 2011.gada rekordbrauciens. Ja slinkums veltīt visas piecas ar pusi minūtes tam, tad, sākot skatīties video no atzīmes 4 minūtes 10 sekundes, var noskatīties kritiskāko mirkli visa brauciena laikā un sportista komentāru par to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu