Tā šobrīd izskatās Kr. Barona ielā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Kr.Barona ielā Rīgā mediju uzmanību pēdējā laikā izpelnījusies ne reizi vien. Līdz šim tās cēlonis bija pavirši veiktie ielas pārbruģēšanas darbi un tā dēvētās rekomendējošās velojoslas kvalitāte, bet tagad vēl klāt nācis kārtējais apliecinājums: «pabeigts» remonts nebūt nenozīmē, ka tas patiešām ir pabeigts, jo kuru katru brīdi var rasties nepieciešamība mainīt pazemes inženierkomunikācijas. Lai vai kā, patlaban autovadītājiem ir rūpīgi jāplāno savs braukšanas maršruts, jo Kr.Barona ielā satiksme ir ierobežota četros posmos - no Aspazijas bulvāra līdz Raiņa bulvārim, kā arī Kr.Barona ielas krustojumā ar Dzirnavu, Bruņinieku un Tallinas ielām.

Kā iepriekš ziņoja aģentūra LETA, līdz maija beigām plāno pabeigt seguma atjaunošanas darbus Krišjāņa Barona ielā, taču vienlaikus šīs ielas posmā notiek pazemes inženierkomunikācijas nomaiņa.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante, skaidrojot situāciju, aģentūrai LETA sacīja, ka pirms seguma atjaunošanas Barona ielā visiem pazemes komunikāciju valdītājiem tika nosūtīta informācija par plānotajiem seguma atjaunošanas darbiem un termiņiem. Inženierkomunikāciju valdītāji informējuši par iespējamajiem būvdarbiem, taču konkrētus laikus un termiņus prognozēt nebija iespējams, jo tas atkarīgs no būvprojekta izstrādes gaitas un risinājumiem.

Tā kā iepriekš prognozēt pazemes komunikāciju būvdarbus nebija iespējams, tika pieņemts lēmums veikt seguma atjaunošanu visā Barona ielas garumā, norādīja Dimante. Šāds lēmums pieņemts, zinot, ka šajā būvsezonā tiks veikti ievērojami komunikāciju pazemes darbi.

Satiksmes departamenta speciālisti apgalvo, ka darbi Elizabetes, Lāčplēša, Tallinas un Bruņinieku ielu krustojumos neietekmēs seguma kvalitāti, jo «bruģa segums ir pateicīgs materiāls un to ir iespējams izcelt un atlikt atpakaļ līdzīgi kā lego vai puzles gabalus, saglabājot seguma kvalitāti».

Satiksmes departamentā sola seguma atjaunošanas darbus pabeigt līdz maija beigām, un pazemes komunikāciju nomaiņas darbi tam netraucēšot. Departaments vērš autovadītāju un gājēju uzmanību, ka līdz maija beigām jārēķinās ar nopietniem ierobežojumiem, līdz tiks nomainītas pazemes komunikācijas un pilnībā atjaunots brauktuves segums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu