Kā uz koplietošanas ceļiem uzturēt 200 km/h ātrumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter ‏/ @Mhigginsrally

Iepriekš jau rakstījām par vairākkārtējā Lielbritānijas rallija čempiona Marka Higinsa veikumu Menas salā, divas reizes pārsitot tur uzstādītos Isle of Man TT sacensību trases rekordus, braucot ar auto. Nupat tas ir noticis trešo reizi, turklāt ar ievērojamu pārsvaru pār iepriekšējo paša uzstādīto rekordu.

Pirms kāda laika vēstījām par trīskārtējā Lielbritānijas rallija čempiona Marka Higinsa un Subaru of America, Inc. ieceri vēlreiz pārspēt leģendāro Menas salas Tourist Trophy motošosejas sacensību trases apļa rekordu. Higinsam tas līdz šim jau divas reizes pie adaptētu Subaru Impreza stūres ir izdevies, un 2016.gadā, talkā ņemot krietni vien īpašāku Subaru Impreza, kura sagatavota un noregulēta tikai galvenā uzdevuma sasniegšanai, tas viņam izdevās trešo reizi.

Šoreiz Higinss Menas salas koplietošanas ceļu trasē no starta līdz finišam, kas ir iespaidīgi 60,72 kilometri, pavadīja vien 17 minūtes un 49,75 sekundes. Tādējādi

Higinss apli veica ar 204,34 km/h stundā vidējo ātrumu

un no iepriekšējā rekorda dzēsa vēl nepilnu pusotru minūti.

Jau ziņojām, ka pirmo reizi pastāvējušo rekordu Higinss pārspēja 2011.gadā, vienu apli veicot 19 minūtēs un nepilnās 57 sekundēs. Tas bija par apmēram divām minūtēm mazāk nekā 21 gadu iepriekš notikušajā rekordbraucienā. Jāpiezīmē, ka 2011.gada rekordbraucienā sportists neiztika bez nervus kutinošiem momentiem. Biedējošāko no tiem Higinss piedzīvoja kādā apdzīvotā vietā, kad ar apmēram 250 kilometriem stundā viņš zaudēja kontroli pār savu auto, taču spēja to atgūt un turpināt ceļu.

Savu pirmo rekordu Higinss pārspēja 2014.gadā ar tobrīd jaunākā Subaru Impreza speciālversiju. Ar to sportists

60,7 kilometrus iemanījās nobraukt 19 minūtēs un 15 sekundēs.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu