Fotostāsts: Drifta karalis bez rokām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News

29 gadus vecais Polis Barteks Ostalovskis ir īpašs cilvēks - viņš ir nolēmis kļūt par Eiropas drifta karali, spītējot būtiskam trūkumam, proti, jaunajam vīrietim nav abu roku.

Pirms deviņiem gadiem piedzīvojis smagu avāriju, Barteks zaudēja abas rokas. Sākums pēc amputācijas bija smags, tomēr autosportists atrada spēku un nolēma mēģināt iemācīties braukt, izmantojot tikai savas kājas.

Pēc trim smagiem gadiem viņš beidzot kļuva par pirmo cilvēku bez rokām, kurš ieguvis pilnvērtīgu, starptautisku autosporta licenci.

Kā pilntiesīgs autosportists viņš Eiropas rallijkrosa čempionātā un Polijas kausa izcīņā.

To, ka var braukt arī bez rokām, apliecina viņa vairākas uzvaras savā klasē Polijas kausa izcīņā. Pēc tām Barteks nolēma izmēģināt spēkus citā autosporta veidā un pievērsās driftam.

Tā Barteks izveidoja savu komandu Bart Racing, kuras mehāniķu primārais uzdevums bija pārveidot sacīkšu Nissan Skyline atbilstoši Barteka sportista specifiskajām vajadzībām.

Cita starpā viņa auto šādi tika pie jauna dzinēja, augstākām slodzēm piemērotas transmisijas un atsevišķas ātrumkārbas. Stūrēšanai gan aizvien tiek izmantota parasta stūre, tiesa gan, ar to Barteks operē, izmantojot vienu kāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu