Autoceļu sakārtošanas programma netiks izpildīta par 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nepietiekamā finansējuma dēļ autoceļu sakārtošanas programma šogad netiek izpildīta par 20%, turklāt ap 2019.gadu, kad nebūs pieejami Eiropas Savienības resursi, neizpilde var sasniegt 40%, šodien Autoceļu padomē atzina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Viņš skaidroja, ka ir vairāki situācijas risinājumi, piemēram, esot iespējams pagarināt programmas termiņus. Tāpat risinājums būtu meklēt alternatīvus finansējuma avotus vai palielināt līdzekļu piešķiršanas apjomus no valsts budžeta.

Lange atkārtoti uzsvēra, ka jāizstrādā ilgtermiņa autoceļu finansēšanas modelis, kas būtu piesaistīts ceļu lietotāju maksai. Finanšu ministrija gan neesot gatava mainīt situāciju.

Kā ziņots, Autoceļu padomes funkcijās ietilpst koordinēt valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldības institūciju un nevalstisko organizāciju darbību autoceļu jomā, kā arī izvērtēt autoceļu uzturēšanas, atjaunošanas un pārbūves finansēšanas modeli atbilstoši valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem. Padomes uzdevums ir arī sniegt priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai paaugstinātu autoceļu kvalitāti valstī, sagatavot priekšlikumus saistītu normatīvo aktu projektu izstrādei, kā arī autoceļu stāvokļa izvērtēšana atsevišķos plānošanas reģionos, pašvaldībās un attiecīgu priekšlikumu sagatavošana.

Autoceļu padomes sastāvā ietilpst pārstāvji no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs», Latvijas Ceļinieku asociācijas, Transportbūvju inženieru asociācijas, Latvijas Automoto biedrības, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, autopārvadātāju asociācijas «Latvijas auto» un Publiskās un privātās partnerības asociācijas. Padomes sastāvā iekļauti arī plānošanas reģionu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu